Silpnos šalnos dėl vietos sąlygų tikėtinos ir vietomis rytiniuose rajonuose: šaltesnis oras kaupiasi lomose, greičiau atšąla durpingi ar smėlingi dirvožemiai. Pūs šiaurės vakarų vėjas.

Dieną, palyginus su ketvirtadieniu, debesų bus mažiau, trumpai ir negausiai palis tik vietomis. Vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas šilumos neatpūs: aukščiausia temperatūra numatoma 12–17 laipsnių. Vėsiausia bus prie jūros ir rytiniame šalies pakraštyje, kur debesys išsisklaidys vėliausiai. Vilniuje ir Klaipėdoje šils iki 13, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose iki 14–16 laipsnių.

Ramią šeštadienio naktį atmosferos slėgis kils, debesys „ištirps“, atvės iki 1–5 laipsnių šilumos, o ploname pažemio sluoksnyje prieš saulėtekį temperatūra kris iki 0–5 laipsnių šalčio. Šiltesnė naktis bus tik vandenų skalaujamoje Kuršių nerijoje, ten tikimasi 6–7 laipsnių šilumos. Saulei patekėjus, sparčiai šils, pūs švelnus pietys, įdienojus beveik visur džiugins 16–19 laipsnių šiluma. Pajūrio ir Vakarų Žemaitijos padangėje popiečio valandomis daugės debesų, vakarop pradės lyti.

Sekmadienį orai subjurs. Naktį lietaus debesys nuo pajūrio skverbsis tolyn į centrinius rajonus, o rytą pasieks ir rytinį šalies pakraštį. Daugiausia prilis Suvalkijoje ir Dzūkijos vakaruose. Naktis šilta, žemiausia temperatūra 7–10 laipsnių, tik rytiniuose rajonuose prieš užslenkant lietaus debesims spės atvėsti iki 5–6 laipsnių. Dieną daugiau ir ilgiau lis Aukštaitijoje.

Žemaitijoje saulė dažniau pasirodys pro debesis, lis trumpai. Pajūryje diena numatoma saulėta, tačiau saulė taip laukiamos šilumos nepadovanos, orą vėsins nuo jūros pučiantis šiaurės vakarų vėjas. Sekmadienis daug kur bus keturiais-penkiais laipsniais vėsesnis nei šeštadienis.

Savaitės pradžioje orai šiltės, dienomis daug kur nušniokš trumpos liūtys, kai kur ir perkūnija sugriaudės.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)