Šiandien Lietuvoje bus nepastoviai debesuota. Daugiau saulės teks šiauriniams respublikos rajonams, tuo tarpu pietiniuose įdienojus daugės debesų, o popietę vietomis gali ir truputį palyti. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Temperatūra bus panaši kaip ir vakar: nuo 16–17 laipsnių šiaurės rytiniuose rajonuose iki 18–20 laipsnių pietvakariniame šalies pakraštyje.

Pirmąją spalio dieną orų sąlygos nesikeis. Debesų prognozuojama truputį daugiau, tačiau žymesnio lietaus nei naktį, nei dieną nenumatoma. Vėjas naktį pūs iš šiaurės rytų, rytų, bus vidutinio stiprumo, dieną pamažu suksis iš pietryčių ir truputį sustiprės. Temperatūra naktį pažemės iki 6–11, Kuršių nerijoje bus apie 12 laipsnių. Dieną aukščiausia temperatūra sieks 15–19 laipsnių šilumos, vėsiausia vėl bus Aukštaitijos ežerynuose.

Penktadienio dieną iš pietų Lietuvą pasieks pietinio ciklono genama debesų juosta, todėl Dzūkijoje ir kai kur Suvalkijoje antroje dienos pusėje trumpai palis. Pūs jau smarkokas rytų, pietryčių vėjas. Naktis dėl debesų bus švelnesnė, apie 7–12 laipsnių šilumos, dieną vėl numatoma 15–19 laipsnių šiluma.

Šaltinis
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)