„Savaitei baigiantis Lietuva leips nuo karščio. Nepamirškite gerti pakankamai vandens, rengtis šviesiais rūbais, naudoti apsaugą nuo saulės“, – primena portalas gismeteo.lt.

Sinoptikų teigimu, jau ir šiandien termometrų stulpeliai vietomis gali rodyti 30-31 laipsnį karščio. Maloniai šiltos bus ir naktys.

„Šeštadienio naktis numatoma giedra ir sausa. Pūs silpnas vėjas. Paryčiais temperatūra sieks 13–18 laipsnių, Kuršių nerijoje bus apie 19 šilumos“, – informuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Šeštadienio dieną, skelbia meteorologai, kais dar labiau. Tiesa, kai kur gali palynoti.

„Dieną debesų nedaug, vyraus sausi orai, tik kai kur trumpai palis, galima perkūnija. Pūs gaivus, bet nestiprus šiaurės rytų, šiaurės vėjas. Aukščiausia temperatūra sieks 27–31 laipsnį, kai kur oras gali įkaisti ir iki 32 laipsnių“, – teigiama LHMT feisbuko paskyroje.

Pasak gismeteo.lt, lietaus tikimybė didesnė antroje šeštadienio pusėje, tačiau jis net jei ir pasitaikys, vargu ar sutrikdys leidžiančius laiką gamtoje.

„Po pietų danguje sukiosis daugiau debesų, kai kur gali trumpai ir menkai palynoti.
Vilniuje ir Kaune bus apie 29, Panevėžyje apie 28 laipsnius karščio. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 27 laipsnių“, – prognozėmis dalinasi sinoptikai.

Sekmadienio naktis, remiantis LHMT, taip pat bus sausa ir šilta, temperatūra sieks 14-19 laipsnių. O štai antroji savaitgalio diena jau numatoma šiek tiek vėsesnė.

„Dieną vietomis susidarys trumpo lietaus debesys, griaudės perkūnija. Temperatūra kils iki 25–30 laipsnių“, – teigiama meteo.lt įraše.

Karščio banga, panašu, atsitraukti nežada ir kitos savaitės pradžioje. Meteorologų teigimu, kiek gaivesnis bus tik trečiadienis.

„Pirmadienio naktį orai mažai keisis – be lietaus, 13-18 laipsnių šilumos. Dieną tik kai kur trumpai palis, labai šilta oro masė dar nesitrauks.

Prognozuojama, kad antradienį orus vis dar lems aukšto slėgio sūkurys, skėčių neprireiks – lietaus tikimybė maža, tačiau atslinks vėsesnis oras iš šiaurinių platumų. Naktį atvės iki 11–16 laipsnių, dieną temperatūra kils iki 22–27 laipsnių.

Trečiadienį išliks sausa, bus dar gaiviau, tačiau tikrai nesužvarbsime“, – kas laukia ateinančią savaitę, praneša LHMT.