„Šiuo atveju aš palaikau prezidento ambiciją ir viliuosi, kad ji taps realybe. Komisija turi panašų planą ir jie abu yra realūs“, – LRT laidoje „Dienos tema“ penktadienį sakė V. Sinkevičius.

Jo teigimu, skiepijimo greitis priklausys nuo vakcinas tiekiančių bendrovių.

„Žinoma, mes turime suvokti, kad šio plano sėkmė priklauso ne tik nuo Komisijos, ar šalių narių, šiuo atveju – Lietuvos pasirengimo, bet ir vakcinas jau gaminančių ar besiruošiančių jas gaminti bendrovių gamybos pajėgumų, įvairių kitų nenumatytų situacijų“, – kalbėjo eurokomisaras.

Jis teigė, kad Europos Sąjungos šalys vasarį sulauks 33 mln. vakcinos dozių, kovą – 55 mln., o kiekvieną antrojo ketvirčio mėnesį – bent po 100 mln.

V. Sinkevičiaus teigimu, procesą galėtų pagreitinti kitų vakcinų autorizavimas.

ES yra pasirašiusi sutartis dėl vakcinos tiekimo su bendrovėmis „AstraZeneca“, „Johnson & Johnson“, „Sanofi“ ir „GSK“, „Pfizer“ ir „BioNTech“, „CureVac“, „Moderna“.

Kol kas Europos vaistų agentūra (EVA) yra patvirtinusi tris vakcinas: „Pfizer“ ir „BioNTech“, ir „Moderna“ bei „AstraZeneca“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)