„Mūsų šalyje yra per 40 tūkst. karo pabėgėlių ir didžioji dalis jų glaudžiasi privačiuose būstuose. (...) Jonavos globos namuose mes jau turime karo pabėgėlių, kuriuos priėmėme gyventi. Dabar ten gyvena kelios šeimos – daugiau kaip 20 žmonių, bet tikrai tai yra labai kuklus skaičius žinant faktą, kad į Jonavą atvyko daugiau nei 250 karo pabėgėlių“, – trečiadienį Eltai teigė M. Sinkevičius, pridurdamas, kad analogiška situacija yra ir kitose savivaldybėse.

„Kitose savivaldybėse kartojasi ta pati logika, kai kur gyvena mokyklose, kai kur vaikų globos namuose, bet tendencija ta pati: iš to, kiek savivaldybei teko priimti pabėgėlių, tik menka dalis yra savivaldybės pasiūlytose patalpose, dauguma yra privačių žmonių namuose“, – pažymėjo M. Sinkevičius.

Nors, M. Sinkevičiaus teigimu, ukrainiečiai prioritetą teikia gyvenimui privačiuose būstuose, vis tik, akcentuoja jis, fiksuojant vis didesnius Ukrainos karo pabėgėlių srautus, savivaldybės bus pasiruošusios priimti asmenis į kolektyvines apgyvendinimo vietas.

„Mūsų savivaldybių pastatai nėra nei populiarūs, nei užimti, bet jei karo pabėgėlių srautas nenutrūks ir gyventojų patalpomis poreikio neužpildysime, akivaizdu, kad turėsime naudoti savivaldybių parūpintas patalpas. Mes tam pasiruošę“, – teigė LSA prezidentas.

ELTA primena, kad JT vyriausiojo pabėgėlių reikalų komisaro agentūros (UNHCR) antradienio duomenimis, nuo Rusijos sukelto karo pradžios iš Ukrainos į kaimynines šalis jau atvyko daugiau kaip 4,24 mln. pabėgėlių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)