„Atostogos baigiasi, grįžtu į Lietuvą!“, – džiugiai savo įrašą pradėjo politikas.

Paskutines tris savaites, pagal oficialią darbotvarkę jis atostogavo, tačiau toli gražu tai nebuvo realybė.

„Oficiali mano darbotvarkė ir statusas bylojo, kad atostogauju, tačiau pastarosios trys savaitės buvo sunkiausias išbandymas, kokį iki šiol esu turėjęs. Kasdien po keliolika susitikimų, šimtai puslapių informacijos“, – rašė V. Sinkevičius.

Jis teigė, kad baisiausia buvo baimė nuvilti savo šalį ir taip ilgai nematyti savo šeimos.

„Ir visgi sunkiausia buvo ne – kaip kandidatai į komisarus juokauja – baigti bakalaurą per tris savaites, o 1) baimė nuvilti Lietuvą 2) tiek dienų nematyti šeimos“, – rašė politikas.

Jis tvirtino, kad jį skiriant kandidatu į komisarus, „Lietuva tapo pavyzdžiu Europai, parodydama kaip tiki ta karta, kuri gimė Nepriklausomoje šalyje, ta karta, kuri gimė suvienytoje Europoje“.

„Svarbiausia man buvo nenuvilti žmonių, kurie tokią šalį sukūrė ir kuria savo kasdieniu darbu. Išbandymai tuo nesibaigia, rimčiausi dar tik laukia ateityje. Kiekviena diena bus tas „penktadienis už ateitį“, už aplinką, už vandenynus. Man tai labai prasminga užduotis“, – feisbuke rašė kandidatas.

Jis dėkojo visiems, kurie jį palaikė.

„Noriu padėkoti visiems, kurie tikėjo manimi, kurie palaikė padrąsinančiu žodžiu, kurie būdami Briuselyje ir Lietuvoje padėjo pasiruošti Europos Parlamento klausymams. Mano pasirodymas buvo mūsų visų bendras darbas. Nuoširdus ačiū“, – feisbuke rašė jis.

Premjeras Saulius Skvernelis kandidatą su geru pasirodymu sveikino ketvirtadienio vakarą.

„Ką čia belaukti, viskas kaip ir aišku. Sveikinimai Virginijui Sinkevičiui!“, – feisbuke rašė premjeras, net nelaukdamas oficialaus kandidato patvirtinimo.

„Didžiuojuosi šiuo jaunu žmogumi ir jo pasiekimais. Tai pavyzdys kiekvienam Lietuvos jaunuoliui, jog nereikia jokių „gerų dėdžių“ ar kitokių protekcijų. Pakanka ryžto, drąsos, išsilavinimo – ir atkaklaus darbo. Jauni žmonės – jūs tai galite! Imkitės ir darykite. Ateitis – jūsų rankose“, – rašė S. Skvernelis.

Sveikinimo žodį perdavė ir buvęs ekonomikos ir inovacijų ministras Mindaugas Sinkevičius. Būtent jam pasitraukus iš užimamo ministro posto, vadovauti ministerijai ėmėsi kitas Sinkevičius, Virginijus.

„Sveikinu Virginijų su puikiu pasirodymu ir linkiu geros sveikatos sprendžiant visos Europos, o tuo pačiu ir mūsų problemas! Taip pat jaučiuosi maža dalelyte prisidėjęs prie šių politinių įvykių konjunktūros, kai 2017 pabaigoje atlaisvinau tuometinės Ūkio ministerijos kabinetą, kuris, kaip dabar aišku, nebuvo karjeros riba“, – rašė buvęs ministras, dabartinis Jonavos rajono savivaldybės meras M. Sinkevičius.

Savo įrašą jis užbaigė grotažyme #SinkeviciaiGo.

DELFI primena, kad ketvirtadienio popietę Briuselyje vykę V. Sinkevičiaus klausymai truko apie dvi su puse valandos, per jas europarlamentarai uždavė kelias dešimtis klausimų, susijusių su jam siūloma sritimi – aplinka ir vandenynais.

Dauguma viešai pasisakiusių europarlamentarų, ypač iš didžiausios Europos Liaudies frakcijos frakcijos, teigiamai įvertino V. Sinkevičiaus pasirodymą.

Galutinis vertinimas turėtų būti pateiktas spalio 17 dieną. Europos Parlamentas dėl kandidatų į komisarus ketina balsuoti spalio 23 dieną Strasbūre.

Jei bus patvirtintas, 28 metų V. Sinkevičius taps jauniausiu eurokomisaru bendrijos istorijoje.