„Pirmiausiai, tai yra kalbama apie Europos Parlamentą. Tai yra atskira institucija ir akivaizdu, kad jeigu palygintume, kokie yra skaidrumo reikalavimai Europos Komisijos nariams dėl susitikimų, dėl bendrai veikimo ir šiuo atveju Europos Parlamento nariams, jie labai smarkiai skiriasi“, – „Žinių radijui“ teigė V. Sinkevičius.

Politikas atkreipia dėmesį, kad Europos Parlamentui dėl šios korupcijos istorijos buvo suduotas didelis reputacinis smūgis.

„Aišku, čia reikėtų pasižiūrėti ir taisyti tas spragas, kad ateityje panašios situacijos nesikartotų, bet smūgis, be jokios abejonės, suduotas didelis. Aš manau, kad žmonėms korupcija yra tas toks vienas nemaloniausių , šlykščiausių politikų nusikaltimų, su kuriais ir taip jie dažnai yra asocijuojami“, – sakė eurokomisaras.

Politikas neabejoja, kad rinkimų į Europos Parlamentą kampanijos metu dėmesys korupcijos problematikai bus skiriamas didelis.

„Aš turiu tokių nuogąstavimų, kad labai daug bus dėmesio sutelkta būtent į šį skandalą. Nors, aš manau, kad atsiradimas tokių pat taisyklių, kokios yra taikomos Europos Komisijos nariams dėl etikos ir skaidrumo jau labai daug ką išspręstų. Ir mes turime galvoti apie daug didesnes problemas, nes karas Ukrainoje tęsiasi, jis darys vis didesnę ir didesnę žalą tiek Ukrainai, tiek jos infrastruktūrai, tiek galiausiai ir Europos ekonomikai“, – akcentavo V. Sinkevičius.

„Aš tikiuosi, kad tai nebus pagrindinė tema, bet šiuo metu į tai yra sutelkta labai daug dėmesio ir tas tyrimas truks, aišku, ne vienerius metus ir sunku pasakyti, kokie bus jo rezultatai“, – pridūrė jis.

ES įstatymų leidybos institucija įsivėlė į skandalą dėl įtariamos korupcijos. Viena iš asamblėjos vicepirmininkų, graikų socialistė Eva Kaili, apkaltinta ėmusi kyšius iš pasaulio futbolo čempionato šeimininko Kataro. ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį perspėjo, kad skandalas gali pakenkti Europos institucijų patikimumui.

E. Kali yra viena iš šešių asmenų, kurie buvo suimti per Belgijos policijos reidus, vykdytus tiriant įtariamą kyšininkavimą. Keturiems iš jų buvo pateikti kaltinimai, o du buvo paleisti. E. Kaili advokatas tvirtina, kad ji nekalta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją