„Jeigu bus toks pasikeitimas ir V. Sinkevičius išvyktų dirbti į Europos Komisiją, (...) mes turėtume tada galimybę svarstyti dėl to, kad šita atsakomybės sfera atitektų Tvarkos ir teisingumo partijai. Tai yra įmanoma“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad galutinį sprendimą priims prezidentas Gitanas Nausėda bei ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Tai nėra mūsų kompetencija, koalicijos partnerių kompetencija paskirti vieną ar kitą ministrą. Jeigu būtų sutarta koalicijoje, kad ta partija gali siūlyti (kandidatą į ministrus. – ELTA), tai tokiu atveju būtų siūlymai, ir, jeigu tuos siūlymus priimtų premjeras ir palaimintų prezidentas, tada būtų paskyrimas“, – pabrėžė „valstiečių“ lyderis.

ELTA primena, kad prezidentas G. Nausėda bei visas Ministrų Kabinetas yra pritarę „valstiečių“ siūlomai V. Sinkevičiaus kandidatūrai į eurokomisarus. Pagal koalicijos sutartį, Tvarkai ir teisingumui turėjo atitekti Krašto apsaugos ministerijos portfelis, tačiau, G. Nausėdai pareikalavus ministru palikti Raimondą Karoblį, „tvarkiečiai“ Vyriausybėje liko be ministro portfelio.