Mokytoją sveikino Marvelės bendruomenės pirmininkė Elena Kavaliauskaitė, Aleksoto - Vilijampolės apygardoje išrinktas Seimo narys Rytas Kupčinskas. Jubiliatė sulaukė ir Kauno miesto mero, tarybos narių bei Aleksoto seniūnijos atstovų sveikinimų.

Staigmeną parengė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentas Augustinas Rakauskas, akordeonu atlikęs senolei įvairių muzikinių kompozicijų. Jubiliatės pageidavimu jis akordeonu pagrojo ir tango.

Būsimoji mokytoja gimė Petrograde, gausioje 6 vaikų šeimoje. Tėvas buvo geležinkelininkas, motina- namų šeimininkė. 1922 m. Marija apsigyveno Zarasų apskrityje, tėvo tėviškėje, vėliau persikėlė i Jonavą.

1935 m. Marija baigė Kauno ,,Saulės" mokytojų seminariją ir išvyko mokytojauti į Panevėžio apskrities Šeduvos valsčiaus Vaidulionių kaimo pradinę mokyklą. Dirbo su trimis klasėmis. Vėliau mokytojauti persikėlė į Kauno apskrities Čekiškės valsčiaus Aukštadvario mokyklą, kurioje dirbo iki 1939 m. Nuo 1940 m. mokytoja dirbo Tabariškių pradinėje mokykloje.

1963 m. Marija atvyko į Kauną ir dirbo 9-ojoje vidurinėje (dabar Jėzuitų) mokykloje lietuvių ir rusų kalbų mokytoja. Paskutiniaisiais mokytojavimo metais dirbo II vidurinėje mokykloje (dabar Maironio) ir išbuvo ten iki 1973 m., kol išėjo į pensiją.