„Atsakydami į klausimą informuojame, kad vienintelis galimai sietinas žmogus yra mūsų rinkimų kampanijos forografas ir dizaineris Mindaugas Mikulėnas, kuris paslaugas teikia pagal individualios veiklos pažymą“, – teigiama TS-LKD kandidatės I. Šimonytės štabo atsakyme.

„Tai žinomas politinės fotografijos specialistas, kuris pagal rinkoje įprastus įkainius teikia ne tik fotografijos, bet ir maketavimo bei vaizdo įrašų kūrimo paslaugas. Jis lydi kandidatę į daugelį susitikimų su rinkėjais bei renginių. Minėtasis paslaugų teikėjas su Ingrida Šimonyte dirba dar nuo 2016 metų. Per visą kampanijos laikotarpį jam už suteiktas paslaugas sumokėta itin neženkli dalis visos kampanijos lėšų – 4345 eurų už 29 renginių fotografavimą ir 20 video siužetų filmavimą. Jo pavardė buvo atvirai ir skaidriai skelbiama prie visų štabo skelbtų nuotraukų, todėl tame nėra nei paslapties, nei didelės intrigos, – teigiama štabo atsakyme ir priduriamas kvietimas G. Nausėdai. – Kviečiame Gitaną Nausėdą atvirai atsakyti ir nebėgti nuo svarbių, jam užduotų klausimų.“

Mindaugas Mikulėnas yra TS-LKD partijos narės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės, kuri kandidatuoja į Europos Parlamentą, vyras.

Kandidatas į Prezidento postą viešėdamas DELFI ne kartą pabrėžė, kad yra nepriklausomas kandidatas, priešingai nei jo oponentė Ingrida Šimonytė, kuri ne tik kandidatuoja kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatė, bet iš partijos gavo ir nemenkos finansinės paramos – 330 tūkst. eurų. Fizinių asmenų paaukota suma šiai kandidatei siekia 200 tūkst. eurų. G. Nausėda kandidatuoja kaip nepartinis kandidatas, todėl jo kampanijai aukoti gali tik fiziniai asmenys.

Pastarosiomis dienomis į jį nukreiptas I. Šimonytės štabo kritikos strėles G. Nausėda vadina galbūt bandymu nukreipti dėmesį nuo savo kandidatei suteiktos paramos. „Gal jaučiasi šiek tiek nepatogiai dėl to, kad visiškai neseniai į jų sąskaitą įkrito tokia didelė suma iš konservatorių partijos. Dabar, matyt, kandidatė, norėdama galbūt nukreipti dėmesį į kitus dalykus, bando analizuoti mūsų finansinius dalykus, bet mes juk elgiamės pagal įstatymus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis pridūrė, kad visas savo išlaidas pateiks viešai po to, kai viską patikrins auditoriai.

Į klausimą, ar G. Nausėda atsakys į aštuonis klausimus, kuriuos jam viešai uždavė I. Šimonytės štabo vadovas, kandidatas atsakė klausimu: „Aš pats savo ruožtu galiu užduoti klausimų: kiek rinkiminės kampanijos pinigų buvo panaudota įmonėms, kurios susijusios su konservatorių partijos nariais, su jų giminaičiais?“

Paprašius patikslinti, apie kokias įmones kalba G. Nausėda, jis teigė, kad tai tik klausimas. „Tai tik klausimas. Aš užduodu klausimą. Jį galima čia pat paneigti ir pasakyti, kad tokių įmonių nėra, – kalbėjo kandidatas. – Aš tik suformulavau hipotetinį klausimą, į kurį, pavyzdžiui, kandidatės štabas gali atsakyti neigiamai ir viskas tuo pasibaigs.“

Dar kartą laidos vedėjui paklausus, ar G. Nausėda turi kokių nors tai patvirtinančių duomenų, atsakė: „Palūkėkime atsakymo. Jeigu kas nors norės atsakyti, tada ir kalbėsime“.