„Mes Vyriausybėje vakar kaip tik nagrinėjome statistinę, epidemiologinę situaciją ir lyg atrodo, kad jau šviečiasi tam tikros prošvaistės. Pavyzdžiui, pirmasis Klaipėdos regionas nuo kurio pradėjo ši banga kilti, kur tikrai situacija buvo labai sudėtinga, jau situacija pradeda po truputį gerėti. Matosi pirmoji lūžio bangelė. Bet tai dar tik prošvaistės, dar reikia stebėti, kas bus“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ kalbėjo premjerės patarė Ž. Gudlevičienė.

Ji priminė, kad Klaipėdos regione ir pradėjo situacija blogėti.

„O dabar ji jau buvo stabilizuota ir šiek tiek pradėjo gerėti“, – sakė I. Šimonytės patarėja.

Laidos „Iš esmės“ pašnekovė pažymėjo, jog jau kurį laiką pastebima, kad praktiškai nebedidėja reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių lovų užimtumas.

„Taip, visko gali būti, kad ta situacija gali ir pagerėti“, – sakė ji.

Visgi, Ž. Gudlevičienė nenorėjo prognozuoti į kurią pusę pasisuks sergamumo kreivė.

„Ar tikrai į gerėjimo pusę slinksime? Ar pasilaikiusi stabili situacija vėl pradės blogėti, šiandien negalime sakyti. Bet žiūrėkime, vaikus išleidome atostogų, jau vienas ribojimas, kai kontaktai sumažėja ir nebeplatinamas virusas.

Toliau paskelbus tą kompensaciją, ar bonusą 100 eurų, vis dėl to, tai suveikė. Ir dar nedidelė senjorų dalis irgi suskubo vakcinuotis. (…) Taigi, kompleksiškai žiūrint kiekvieną priemonė irgi turi tam tikrą savo poveikio ir laiką, ir arealą.

Tai norisi tikėtis, kad šios priemonės suveiktų situaciją stabilizuoti ir perlaužti tą kreivę“, – Delfi laidoje „Iš esmės“ sakė Vyriausybės vadovės I. Šimonytės patarėja Ž. Gudlevičienė.

Visą Delfi TV laidą „Iš esmės“ stebėkite nuo 19.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)