Laikinasis premjeras Saulius Skvernelis Seime aiškino, kad parengta Vyriausybės jam jau matyta, joje daug lozungų. Šiandien Seime Vyriausybės programa bus pateikta, ją priimti tikimasi dar šią savaitę.

„Skaičiau programą. Daug lozungų, jausmas skaitant toks, kad tai kažkur matyta – tai yra dabartinės laikinosios Vyriausybės programos daugelis nuostatų. Pagrindai padėti ant įstatymų projektų, kurie yra pradėti įgyvendinti arba yra pateikti Seime“, – antradienį Seime sakė S. Skvernelis.

I. Šimonytė aiškino, kad Vyriausybės programa paremta koalicijoje dirbančių partijų rinkimų programomis, tad kopijuoti LVŽS pasiūlymų nebuvo įmanoma.

„Vyriausybės programa remiasi tomis politinėmis programomis, su kuriomis koaliciją sudarančios partijos ėjo į rinkimus. Tai mums būtų buvę labai sunku nukopijuoti LVŽS rinkiminę programą, nes jos tiesiog nebuvo, kiek atsimenu“, – apie Vyriausybės programą pasakojo paskirtoji premjerė.

Laikinojo premjero S. Skvernelio žodžius I. Šimonytė vertino kaip norą bet kokia kaina kritikuoti oponentą.

„Tokia jau ta politinė kultūra, kad oponento teikiamą dokumentą reikia sumenkinti. Tai, kad kažkas įžvelgia darbų tąsą, nematau čia problemų. Sakiau, kad jokių revoliucijų niekas neplanuoja, o tie dalykai, kurie buvo gerai daromi, bet nepadaryti, jie bus tęsiami. Čia nematau jokios bėdos“, – aiškino politikė.

I. Šimonytė pirmadienį užsiminė, jog koronaviruso valdymas Vyriausybės programoje neatspindėtas, nes tam bus atskiras planas. Jį viešai paskelbti tikimasi tada, kai naujasis ministrų kabinetas realiai pradės darbus.

Delfi primena, kad pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda dekretu patvirtino I. Šimonytės ministrų kabinetą.

Visą Vyriausybės programos projektą galite pamatyti čia.