„Manau, kad nėra pagrindo užsidaryti visiškai, juolab kad daugelis šalių to ir nedaro. (...) Tikrai dabar susisiekimas Lietuvoje yra smarkiai apmažėjęs, ir tiek žmonių, kiek atvyksta ir išvyksta (iš šalies – ELTA), tikrai galima administraciniais metodais kontroliuoti. Klausimas, ar žmonėms tikrai būtina judėti įvertinus riziką. Bet įsivaizduoti, kad šalis gali būti visiškai uždara nuo kažkokių mutacijų ar įvykių kitose šalyse yra gana naivu“, – „Žinių radijui“ sakė ji.

Anot I. Šimonytės, visiškas valstybės sienų uždarymas apskritai nėra realus.

„Kai yra išorės sienos, tranzitas, susisiekimas, žmonės, kurie vyksta darbo reikalais, tarkime, įsivežti prekių į Lenkiją arba Latviją, kurie dirba tose šalyse kiekvieną dieną, nors gyvena Lietuvoje ir atvirkščiai. Visiškas sienų uždarymas dabartinėje situacijoje yra tiesiog nerealistiškas“, – tikino ji.

Premjerė pateikė Vokietijos pavyzdį, kurioje nuostata, kad atvykstantiems į šalį konkrečių šalių piliečiams iš būtina pateikti neigiamą COVID-19 testą, pradėta taikyti ir vežėjams.

„Užtenka vežėjams nenumatyti kokios išimties, tada jau ir tiekimo problemų gali kilti, ir epidemiologiškai problemą turbūt ant pasienio sukurti papildomą, tik tiek kad kitoje šalyje“, – pažymėjo ji.

ELTA primena, kad nuo ketvirtadienio įsigaliojo Vyriausybės nutarimas atlaisvinti judėjimo ribojimą tarp konkrečių žiedinių savivaldybių.

Leidžiamas asmenų judėjimas tarp žiedinių savivaldybių, kai asmenys, gyvenantys besiribojančiose Alytaus miesto ir rajono, Kauno miesto ir rajono, Klaipėdos miesto ir rajono, Panevėžio miesto ir rajono, Šiaulių miesto ir rajono, Vilniaus miesto ir rajono savivaldybėse, juda tarp nurodytų besiribojančių savivaldybių.

Judėjimo tarp savivaldybių ribojimas galioja iki kovo 15 dienos.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)