„Gali galbūt vienas ar kitas žmogus kam nors asmeniškai nepatikti, bet dalykinių argumentų, kodėl Simonas Šatūnas negalėtų būti skiriamas ambasadoriumi, aš galiu konstatuoti, kad neišgirdau“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė ji, atsakydama į klausimą, kada bus paskirtas nuolatinis Lietuvos ambasadorius ES.

Anot premjerės, S. Šatūnas, nors ir laikinai eidamas atstovybės ES vadovo pareigas, jas atlieka gerai.

„Mano įsitikinimu, labai daug sėkmės, kad mums taip gerai pavyksta klausimus, kurie mums yra labai aktualūs, taip pat padaryti ir europinės darbotvarkės dalimi, ir sulaukti sau tinkamo dėmesio, labai didelė sėkmės dalis yra tiesiogiai priklausoma nuo ambasadoriaus S. Šatūno“, – sakė Vyriausybės vadovė.

„Ambasadorius dirba, dirba gerai, tiesa, laikinosiose pozicijose, tas darbas, bent jau Vyriausybės požiūriu, yra tinkamas, laiku, vietoje ir toks, kokio aš ir tikėčiausi“, – tvirtino ji.

Pasak I. Šimonytės, kandidatūros, kuri tiktų ir Vyriausybei, ir prezidentui, paieškos gali užtrukti.

Lietuvos atstovybė nuolatinio vadovo ambasadoje ES neturi nuo pernai rugpjūčio, kai baigėsi Jovitos Neliupšienės kadencija.

G. Nausėda anksčiau buvo patvirtinęs, kad ambasadoriumi prie Europos Sąjungos nori matyti Europos Komisijoje dirbantį Vygandą Jankūną, jam talkinusį per prezidento rinkimų kampaniją.

Lietuvoje ambasadorius Vyriausybės teikimu tvirtina prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)