„Iki Velykų vakcinuoti savaitgaliais apsiims dabar tik kai kurios savivaldybės, (...) ir niekas to nedraudžia ir dabar. Bet tam tikrų organizacinių sprendimų reikės ir jie bus, bet labiau po Velykų, kadangi tomis savaitėmis jau tikrai pradėsime reguliariai gauti didesnius vakcinos kiekius ir tada tas skiepijimas savaitgaliais pataps universaliu poreikiu turbūt jau per visą Lietuvą ir tam reikės pasiruošti“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė ji.

Ministrė pirmininkė tikisi, kad skiepijimo tempai vangesnėse savivaldybėse pagreitės į prioritetus šią savaitę įtraukus keletą plačių visuomenės grupių, tokių kaip visi švietimo įstaigose dirbantys žmonės ir abiturientai. Efektyviai jų vakcinacijai bus ieškoma centralizuotų sprendimų.

„Yra leidžiama savivaldybėms judėti prioritetų eile žemyn, taip pat manau, kad bandysime ieškoti tam tikrų centralizuotų sprendimų kai kurioms labai didelėms grupėms, pavyzdžiui, švietimui, abiturientams, kur visose savivaldybėse yra tų žmonų ir jų yra nemažai – tai yra, mes kalbame apie dešimtis tūkstančių per visą Lietuvą. Tai galėtų tiesiog leisti išspręsti tam tikrą problemą, „uždaryti“ tam tikrą skyrių vakcinavime ir pereiti prie vėlesnių skyrių“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak jos, iš lėčiau skiepijančių savivaldybių vakcinos bus perskirstomos, tačiau tikslas yra turėti „gana tolydžiai padengtą visą Lietuvos teritoriją“. Ministrė pirmininkė vylėsi, kad dalį žmonių skiepytis ateityje įtikins sertifikatas, kuris imunitetą turintiems žmonėms leis plačiau judėti.

Statistikos departamento ketvirtadienio duomenimis, per praėjusią parą pirmą skiepo nuo koronaviruso dozę gavo per 11 tūkstančių, antrą – 4,9 tūkst. žmonių

Iš viso Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyta 300,8 tūkst., abiem – 136,8 tūkst. žmonių. Į Lietuva pristatyta per 503 tūkst. vakcinos dozių, iš jų sunaudota 437,6 tūkst.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)