„Tas palaikymas, kurį mes matome beprecedentį visų pirma Suomijoje, bet ir Švedijoje, kur daugiau nei pusė žmonių palaiko narystę NATO, man atrodo, kad mums, Baltijos jūros regiono saugumui, yra (...) game changer'is“, – Žinių radijui ketvirtadienį kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak premjerės, dvejų Baltijos jūros regiono valstybių prisijungimas „labai smarkiai“ sustiprintų ne tik šio regiono saugumą, bet ir visą NATO.

„Manau, kad šitų šalių buvimas Aljanso narėmis, tiesą sakant, ir Aljansą labai sustiprintų, ir šitas valstybes, ir mūsų saugumą labai sustiprintų. Kai tik toks sprendimas bus paskelbtas, tikiuosi, kad jis bus, manau, kad Baltijos šalys turės labai rimtą pagrindą jį sveikinti“, – tvirtino ji.

Suomija ir Švedija yra NATO partnerės, nors oficialiai Aljansui nepriklauso – diskusijas dėl prisijungimo prie NATO šalių politikai pradėjo po Rusijos karinės invazijos į Ukrainą, stiprėjant baimėms dėl karinio saugumo. Suomija dėl to, ar teikti stojimo į NATO paraišką, žada apsispręsti per artimiausias savaites.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją