„Esame stipriai visi įsitempę, bet dar labiau išsigandome, kai išgirdome krašto apsaugos ministro pasisakymą, kur ministras – nežinau, ar jis prisipažino, ar netyčia jam išsprūdo – pasakė, kad migrantų įsileidimas buvo galimai jūsų programos dalis tam, kad gautume europinę paramą: ne tik piniginę, bet ir politinę. Klausimas premjerei, ar jūs buvote supažindinta su šiuo planu, jei ne, ką galvojate apie tokį krašto apsaugos ministro pasisakymą“, – Seime vykusioje Vyriausybės valandoje teiravosi D. Gaižauskas.

Ministrė pirmininkė stebėjosi D. Gaižausko ne tik Seime, bet ir viešojoje erdvėje skleidžiamomis interpretacijomis. Anot jos, vertinti tokius politiko pasisakymus tiesiog „neišneša protas“.

„Ar čia buvo klausimas, ar teiginys. Nes, aš suprantu, jūs jau esate tuo įtikėjęs ir dar daugiau, tai skleidžiate į visas keturias puses.

Noriu dar kartą pasakyti, kad tai, kas vyksta prie rytinių ES sienų, yra ne Vyriausybės planas, o Aliaksandro Lukašenkos ir jo strateginių investuotojų planas. Kokia nauda iš šios migracijos Vyriausybei, turint mintyje šiuos jūsų klausimus ir viskas kitas su tuo susijusias spekuliacijas, mano sveikas protelis neišneša?“, – atsakydama „valstiečiui“ sakė I. Šimonytė.

„Aš neklausau visų ministrų pasisakymų taip, kaip jūs, neturiu tam galimybių ir laiko. Bet į jūsų klausimą, ar čia yra Vyriausybės planas, aš jums pasakysiu paprastą atsakymą ir jūs tai puikiai žinote – ne“, – pažymėjo I. Šimonytė.

A. Anušauskas turėjo klausimų D. Gaižauskui

Į D. Gaižausko pasisakymą sureagavo ir krašto apsaugos ministras. „Valstiečio“ įtarimus apie esą tikslingą Vyriausybės planą įsiliesti nelegalius migrantus A. Anušauskas pavadino tiesiog interpretacija.

„Mums reikėjo laiko surinkti visą informaciją liepos mėnesį, niekas tuo metu iki galo nežinojo, kas už visos šios hibridinės atakos stovi. Tai ir buvo padaryta. Jūsų interpretacijos apie išankstinius planus, tegul ir lieka tik jūsų interpretacijomis“, – sakė A. Anušauskas.

Kartu krašto apsaugos ministras priminė, kad liepos mėnesį Seimas susirinko į neeilinę sesiją, kurioje priėmė Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pakeitimus, kuriais sudarytos sąlygos apriboti tam tikras nelegalių migrantų teises.

„Suprantu, kad kardais mojuoti po mūšio pas mus yra dažnas dalykas, ir geriausias būdas atremti agresiją – niekaip nedalyvauti, niekaip neprisidėti. Priminsiu, kad Seimas susirinko liepos mėnesį keisti įstatymą. Pavyzdžiui, jūs buvote tuo metu, balsavote už tą įstatymą“, – retoriškai klausė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad už įstatymo projektą tuomet balsavo 84 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 5 parlamentarai. D. Gaižauskas balsavime dėl šių pataisų priėmimo nedalyvavo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (734)