„Kol kas, aš manau, kad mes esame tokioje plato stadijoje, tuo požiūriu, kad nėra kažkokių ketinimų nei švelninti, nei griežtinti karantino artimiausiomis dienomis. Iš statistikos, kurią mes turime, negalime daryti išvadų, kurios mums leistų vienareikšmiškai teigti apie esamas tendencijas“, – LRT radijui sakė premjerė, pažymėdama, kad pastarosiomis dienomis mažesnį fiksuotų užsikrėtimų skaičių lėmė tiesiog mažesnės testavimo apimtys.

Pasak Vyriausybės vadovės, daugiau apie tolesnį karantino režimo priemonių taikymą bus galima pasakyti pasibaigus šventiniam laikotarpiui.

„Aš manau, kad kol mes nepraeisime švenčių laikotarpio mums bus labai sunku pasakyti,kokia yra konkrečiai stadija šiuo metu ir kiek reikia ar nereikia papildomų priemonių. Svarstyti apie švelninimą sausio pradžioje, manau, tikrai pagrindo nebus. Bet jei dinamika išsilaikytų palanki ir mes tai matytume kelias savaites, tada sausio antrojoje pusėje būtų galima kalbėti apie kažkokią dalį. Bet tikrai, kad ne visi suvaržymai būtų atšaukti“, – detalizavo I. Šimonytė.

„Aš manau, kad be Trijų Karalių mes tikrai negalėsime pasakyti kažko apie dinamiką ir tendenciją. Dabar mes turime atskirų epizodų rinkinį ir tie atskiri epizodai mums nepapasakojo istorijos“, - pridūrė ji.

Galiausiai, I. Šimonytės teigimu, kol kas galima tik pasidžiaugti kad per kalėdines šventes Lietuvos sveikatos sistema atlaikė.

„Viena turbūt gera žinia, kurią galima sau pasakyti, nors ir su atsargumu, yra tai, kad per keturias nedarbo dienas mūsų sveikatos sistema atlaikė. Nes išties galėjo būti ir kitaip. Tačiau tai nėra pagrindas atsipalaiduoti“, – apibendrino premjerė.