„Šiems siūlymams, jų įgyvendinimui yra pasirengta ir tai nereikalauja Vyriausybės sprendimo, tai yra sveikatos apsaugos ministro sprendimas. Sveikatos apsaugos ministerija, kiek žinau, jau yra pasiruošusi projektus su tokia nuostata startuoti ir manau, kad ji galėtų startuoti artimiausiu metu“, – trečiadienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Anot jos, sprendimus, reikalingus galimybių paso išplėtimui, Vyriausybė turėtų svarstyti kitą savaitę.

„Atitinkamai tie sprendimai, kurie reikalauja susimokėti už testą tuo atveju, jeigu žmogus tiesiog pasirenka nesivakcinuoti, o testuotis, galėtų įsigalioti paraleliai“, – sakė ji.

Ministrų kabinetas trečiadienį sutarė, jog artėjant prie 300 COVID-19 pacientų ligoninėse ribos būtų įvedami kontaktinės veiklos ribojimai neturintiems galimybių paso, išskyrus kai kurias išimtis.

Kartu numatyta parengti teisės aktų pakeitimus, įpareigojančius kai kurių profesijų atstovus vakcinuotis nuo koronaviruso, o to darbuotojui nepadarius, darbdaviui būtų suteikiama teisė jį nušalinti nuo darbo. Kartu svarstoma apmokestinti ir periodinius testus toms profesijoms, kurioms dabar COVID-19 testai, jei asmuo nepasiskiepijęs, yra privalomi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)