„Manau, kad ponui V. Putinui malonumą teikia, kad Maskvą lanko vienas po kito įvairių pasaulio valstybių lyderiai ir bando įtikinti poną V. Putiną deeskaluoti. Tai akivaizdu, kad taip lengvai šio malonumo, matyt, paleisti nepavyktų. Bet geriausiai situaciją deeslakuos darbai, tikrai ne žodžiai“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė akcentavo, kad Lietuva su savo partnerėmis laikosi tos pačios vertybinės pozicijos Rusijos reikalavimų atžvilgiu.

„Svarbiausia, kad Vakarų valstybės, NATO ir Europos Sąjunga, ir NATO bendrai su Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos, kaip pagrindinis Europos Sąjungos partneris, ir visuose formatuose, kuriuose esame, laikomės tų pačių principų, kad negali būti kažkokios kalbos apie įtakos zonas, apie kelių rūšių NATO nares, apie veto teisę spręsti kitų valstybių likimą ir pasirinkimą dėl saugumo formatų ir saugumo sąjungų. Tai turbūt yra svarbiausios žinios ir manau, kad toks diskusijų turinys ir buvo pagrindinis šiandieną mano susitikimuose “, – sakė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad, Rusijai sutelkus gausias karines pajėgas prie Ukrainos sienos, Maskva reikalauja NATO ir JAV saugumo garantijų. Vakarų valstybės savo ruožtu reikalauja, kad Rusija atitrauktų prie Ukrainos sienos sutelktus savo karius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)