„Pirmiausia norėčiau padėkoti tiek tiems žmonės, kurie man padėjo rinkiminės kampanijos metu, tiek tiems, kurie už mane balsavo“, – pačioje spaudos konferencijos pradžioje sakė ji ir teigė, kad rinkimai pasibaigė, bet gyvenimas dėl to nepasibaigė.

„Šiandien einu į kitą savo gyvenimo etapą“, – kalbėjo ji.

Žurnalistų paklausta, ar sutiktų būti konservatorių lydere ateinančiuose Seimo rinkimuose ji sakė klausimo nenorinti komentuoti.

„Man nesiūlė, tad aš šio klausimo nekomentuosiu“, – pasisakė I. Šimonytė ir pridūrė, kad dėl stojimo į partiją sprendimo planuoja jį svarstyti.

I.Šimonytė pasisakė ir apie tolimesnius santykius su valdančiaisiais.

„Man labai gaila Ramūno Karbauskio, kad jis politikoje turi priešų. Aš politikoje priešų neturiu ir toliau neturėsiu, tad kiek bus galima konstruktyviai bendrauti, iš mano pusės tikrai tą konstruktyvumą galiu pasiūlyti. Mes tikrai, matyt, nebūsime draugais, bet kritikuoti kažką dėl kritikos nėra mano būdas.

Aš stengiuosi politikoje kritikuoti tai, kas, mano nuomone, yra daroma netinkamai, tai, manau, tai darysiu ir toliau“, – sakė ji.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę R. Karbauskis ir LVŽS nusprendė remti ekonomistą G. Nausėdą baimindamiesi I. Šimonytės pergalės.

G. Nausėdą prieš I. Šimonytę laimėjo solidžiu skirtumu. Jis surinko 65,86 proc. rinkėjų balsų, o I. Šimonytę palaikė 32,86 proc. gyventojų.

Pirmajame prezidento rinkimų ture I. Šimonytė buvo surinkusi 31,13 proc. balsų, už G. Nausėdą balsavo 30,95 proc. rinkėjų.