Autoritarinis Baltarusijos prezidentas trečiadienį pareiškė, esą „atakos“ prieš jo šalį peržengė raudonąsias linijas, kilus tarptautiniam pasipiktinimui dėl Minsko režimo priverstinai nutupdyto „Ryanair“ keleivinio lėktuvo ir disidento sulaikymo. Apie tai galite skaityti čia.

„Į visas Lukašenkos kalbas reaguoti yra sudėtinga, nes toje kalboje buvo ir tokių pasisakymų, kurie verčia abejoti, ar žmogus suvokia savo valstybės geografiją – tie visi pasisakymai, kad lėktuvas būtų užskridęs ant Astravo atominės elektrinės ir kiti dalykai“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytės teigimu, A. Lukašenkos režimas yra neprognozuojamas, o Lietuva toliau užtikrins savo valstybės sienų saugumą.

Aliaksandras Lukašenka

„Tai yra neprognozuojamas režimas, iš tokio režimo tikėtis galima bet ko, todėl reikia būti pasiruošusiems viskam. Savo sienos apsaugą stiprinome jau ne vienerius metus, toliau ketiname tą daryti. Taip pat naudoti visas kitas priemones, kurios leis apsaugoti Lietuvos piliečius, valstybę ir ekonomiką“, – akcentavo premjerė.

Komentuoti A. Lukašenkos pasisakymus, pasak I. Šimonytės, „iš sveiko proto pozicijų labai seniai ne tik sunku, bet beveik neįmanoma“.

„Tai yra toks režimas, kaip ir Kremliaus režimas, kuris savo veiksmų pateisinimui sugalvos bet kokią, net ir pačią absurdiškiausią legendą, nes jų tikslas nėra jus, mane, ES ar tarptautinę bendruomenę įtikinti – jų tikslas yra įtikinėti savo visuomenes, jas toliau gąsdinti ir kurti tą patį naratyvą, kad aplink visi priešai, kurie nori toms šalims blogo“, – pridūrė Vyriausybės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (322)