„Mes jau gerą pusdienį dirbame su visais savo tarptautiniais partneriais, yra teisiniai klausimai, kurių imasi mūsų teisėsaugos institucijos. Tikrai ši situacija be atsako negali likti. Ir čia yra ne Lietuvos klausimas, kadangi Lietuvoje buvo keliolikos Europos Sąjungos ir kitų šalių piliečiai. Akivaizdu, kad tai yra tarptautinė tema“, – pabrėžė šalies premjerė.

Lietuvos policija pradėjo tyrimus pagal du Baudžiamojo kodekso tyrimo straipsnius. Tyrimo ėmėsi Lietuvos Kriminalinės tarnybos pareigūnai. Bus apklausti kai kurie keleiviai, taip pat orlaivio įgula.

Lietuvos policijos generalinio komisaro pavaduotojas Arūnas Paulauskas teigė, kad Lietuvos policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal du baudžiamojo kodekso straipsnius t. y. pagal BK 100-1 t. y. priverstinis dingimas ir pagal BK 251 straipsnį t. y. orlaivio užgrobimas.

„Šiuo metu ikiteisminį tyrimą atlieka Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Jie būtent yra čia, oro uoste. Mes identifikavome turbūt tuos liudytojus, kuriuos yra būtiniausia šiandien apklausti ir, žinoma, tai yra orlaivio įgula, kuri šiandien taip pat bus apklausta ir renkami visi duomenys“, - kalbėjo A. Paulauskas.

Pasak jo, tik po patikros galės aiškiai pasakyti, kiek šiuo metu keleivių yra atvykę į Lietuvą ir kiek jų sumažėjo lyginant su tuo, kiek išvyko iš Atėnų.

„Panašu, kad orlaivyje buvo konfliktas, panašu, kad buvo užsiminta apie sprogmenį ir tai buvo viena iš tų priežasčių, kodėl orlaivis leidosi Minske“, – kalbėjo A. Paulauskas oro uoste.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (268)