„Manau, kad Ž. Pavilionis pasielgė neapdariai kalbėdamas su žmogumi, dėl kurio tapatybės kilo šita visa istorija. Bet, kita vertus, vertinu visą istoriją kaip eilinę Kremliaus provokaciją“, – BNS trečiadienį sakė ji.

„Tai, ar mūsų politikai tikrai norėtų jai tūravoti (pritarti) aš kažkaip norėčiau tuo abejoti“, – pridūrė premjerė.

Pasak jos, URK pirmininkas antradienį pateikė Seimui paaiškinimus ir neabejojo, kad, esant reikalui, galėtų tai padaryti papildomai.

„Tačiau aš tikrai nebėgčiau paskui, žinoma kieno finansuojamų prankerių (pokštininkų) suorganizuotą provokaciją, kurios galbūt toks tikslas ir buvo“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Trečiadienį opozicinių frakcijų seniūnai Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė 55 Seimo narių parašus dėl nepasitikėjimo URK pirmininku Ž. Pavilioniu.

Didžiausiosios opozicinės „valstiečių“ frakcijos seniūnė Aušrinė Norkienė pranešė, kad du iš aštuonių komiteto narių iš jo pasitrauktų, jei ir toliau jam vadovaus Ž. Pavilionis.

Statutas numato, kad pasiūlymas atleisti Seimo pareigūną svarstomas, kai tokią iniciatyvą pareiškia ne mažiau kaip penktadalis parlamentarų. Sprendimas dėl atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, tai yra už atstatydinimą turi balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.

V. Čmilytė-Nielsen trečiadienį sakė kritiškai vertinanti Ž. Pavilionio naudojamą retoriką, tačiau jo atstatydinimui nepritarianti.

Rusijos pokštininkai, žinomi pravardėmis „Vovan“ ir „Lexus“, su Ž. Pavilioniu susisiekė šių metų pavasarį, jis manė kalbantis su Rusijos opozicionieriumi Leonidu Volkovu. Tačiau įrašas paskelbtas tik neseniai.

Vaizdo įraše Ž. Pavilionis dėsto savo ir valdančiųjų požiūrį įvairiais užsienio politikos klausimais, o pokalbio pabaigoje paragina pašnekovą nekreipti dėmesio į prezidento Gitano Nausėdos požiūrį ir pavadino prezidentą „simboliniu“.

Į apsimetėlių iš Rusijos spąstus patekęs Ž. Pavilionis teigė esąs įsitikinęs, kad nepadarė žalos Lietuvos interesams. Jo teigimu, po šios atakos būtina solidžiai reaguoti – išmokti pamokas ir pasiruošti galimoms būsimoms atakoms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (134)