Lietuvos Vyriausybės ir žmonių vardu leiskite nuoširdžiai pasveikinti Jus suformavus naująją Izraelio Vyriausybę. Tikiuosi, kad kartu dirbsime toliau stiprindami mūsų tautų draugystę ir plėtodami mūsų tvirtus bei ypatingus santykius. Mano Vyriausybė išlieka įsipareigojusi bendradarbiauti su naująja Izraelio Vyriausybe siekiant stabilumo, saugumo ir taikos visame Jūsų regione ir už jo ribų“, – sakoma I. Šimonytės sveikinime.

Premjerė išreiškė viltį su Izraelio Vyriausybės vadovu susitikti asmeniškai, „kai tik sąlygos leis“.

Izraelio žmonėms I. Šimonytė palinkėjo nuolatinio saugumo ir gerovės.

Dešiniųjų pažiūrų žydų nacionalistas N. Bennetas Izraelio premjeru tapo dėl valdančiosios koalicijos susitarus aštuonioms partijoms. Taip jos užbaigė 12 metų nepertraukiamą premjero Benjamino Netanyahu vadovavimą.

49-erių N. Bennettas prieš jo kandidatūros patvirtinimą parlamento nariams sakė, kad jo vyriausybė „atstovauja visam Izraeliui“. Tuo metu 57-erių Y. Lapidas ateinančius dvejus metus dirbs užsienio reikalų ministru, o vėliau pakeis N. Bennettą premjero poste.

Naująją Izraelio Vyriausybę pasveikino ir Vakarų lyderiai. Savo ruožtu Gazos ruožą valdantis „Hamas“ pareiškė, kad politiniai įvykiai Jeruzalėje nepakeis jo pozicijos dėl Izraelio.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)