Ji laidoje „Alfa taškas“ pirmadienį teigė, jog kol kas šios partijos nare taip ir netapo.

„Kaip ir anksčiau, taip ir toliau sakau tą patį, tai mano asmeninis klausimas. Kai nuspręsiu vieną gražią dieną, parašysiu prašymą ir į partiją įstosiu nieko per daug neinformuodama. To nepadariau nes man iki šiol nebuvo taip, kad dabar pat jausčiau, jog tai dabar turiu padaryti“, – sakė ji.

Premjerė teigė, kad dabar ir taip yra daug darbo.

Paklausta apie būsimus TS–LKD partijos pirmininko rinkimus, I. Šimonytė sakė, kad tikrai ne.

„Čia yra labai paprastas atsakyti klausimas – tikrai ne. Gal aš ir palauksiu partijos pirmininko rinkimų pabaigos su savo pareiškimu įstoti į partiją“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Laidoje ji teigė, kad ragina užsienio reikalų ministrą dabartinį partijos vadovą Gabrielių Landsbergį dalyvauti šiuose rinkimuose.

„Raginčiau jį tai daryti“, – teigė ministrė pirmininkė.

Kaip rašome Elta, nuo 2015 m. konservatoriams vadovaujantis G. Landsbergis partijos pirmininku buvo perrinktas 2017–ųjų vasarį. Tuomet pirmą kartą Tėvynės sąjungos pirmininkas buvo išrinktas ketveriems metams. Iki tol jo kadencija trukdavo dvejus metus.

Nepaisant to, kad konservatoriai laimėjo pastaruosius Seimo rinkimus, klausimų dėl G. Landsbergio tolesnio pirmininkavimo partijai kyla. Ko gero, didžiausią postūmį kalboms apie galimą konservatorių pirmininkų rotaciją davė tai, kad G. Landsbergis paskirtas užsienio reikalų ministru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)