„O jūs argumentus girdėjote, dėl ko pyksta? Žemdirbiai pyksta dėl žaliojo kurso. Tai visų pirma yra Europos Sąjungos ir Vyriausybės programa. Aš suprantu, kad žemdirbiams kartais atrodo, kad K. Navickas vis dar dirba aplinkos ministerijoje – taip nėra“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

„Aš suprantu, kad turbūt yra toks lūkestis, kad žemės ūkio ministras muštųsi su aplinkos ministru Vyriausybėje, bet Vyriausybė taip nedirba. Ir jeigu yra įgyvendinamos Vyriausybės programos nuostatos, tai jos ir turi būti įgyvendinamos“, – pridūrė ji.

Pasak jos, ne žemės ūkio ministro kaltė, kad tiek ES, tiek ir Vyriausybės programose yra numatytas prisitaikymas prie žaliojo kurso.

„Taip, galbūt kai kuriais atvejais sprendimai gali būti priimami šiek tiek kitokie arba šiek tiek kitaip, bet dėl paties kurso, tai šiaip jau nėra klausimo Europos Sąjungoje. Taip, sunku tas prisitaikymas prie žaliojo kurso. (...) Bet ministras tai juk nekaltas, kad yra žaliasis kursas tiek ES, tiek Vyriausybės programoje“, – pabrėžė ji.

I. Šimonytė sureagavo ir į dalies liberalų nuomonę, kad K. Navickas kenkia Žemės ūkio ministerijos reputacijai.

„Yra turbūt visokiausių nuomonių apie atskirus politikus ir tą nuomonę turbūt kiekvienas turi teisę turėti“, – lakoniškai atsakė premjerė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seime žemės ūkio ministrui K. Navickui bus keliama jau antroji interpeliacija šios kandencijos metu. Opozicijos parengtame interpeliacijos dokumente reiškiamas „didelis susirūpinimas kritine padėtimi žemės ūkio sektoriuje“, abejonės K. Navicko sugebėjimais situaciją suvaldyti.

Pats ministras raštu pateiktame atsakyme pažymi, kad jam „nekyla abejonių“ dėl per savo kadenciją atliktų darbų ir iš posto trauktis neketina. Ministras teigia jaučiantis pareigą tęsti pradėtus pokyčius, todėl prašo opozicijos juo pasitikėti.

Premjerė Ingrida Šimonytė yra sakiusi, jog dabar pašalinti K. Navicką iš pareigų nebūtų racionalu, nes prasidėjo vienas svarbiausių procesų žemės ūkyje – pasėlių deklaravimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)