„Visada visuomenėje yra labai įvairių nuomonių ir tai turbūt yra normalu, ir tai yra demokratinės visuomenės ypatumas. Tačiau, kas yra labai svarbu ir kas yra kertinis dalykas, – tai yra tai, kad radikalios nuomonės ar kažkokie kraštutinumai niekada jokiose diskusijose prie gero nepriveda. Diskusijos ten, kur jos gali būti, – jos turi būti. Kartais būna sunkumų diskutuoti su žmonėmis, kurie mano, kad jie apriori viską žino ir jų reikalavimai yra, kad būtų tik taip ir niekaip kitaip. Tada ta diskusija gali megztis labai sunkiai“, – teigė I. Šimonytė ir akcentavo, kad šalies politikai neturėtų gilinti atsivėrusių skirčių visuomenėje.

„Tai yra taip pat politikų ir aukščiausių Lietuvos politikų priedermė skirčių ten, kur įmanoma, negilinti, o kaip tik bandyti jas mažinti“, – teigė premjerė.

Taip I. Šimonytė kalbėjo komentuodama prezidento G. Nausėdos išsakytą nuomonę „Kauno dienai“. Pasak šalies vadovo, Lietuva šalia pandemijos ir nelegalios migracijos krizių turi ir trečiąją – pasitikėjimo – krizę.

„Taip, pykčio, priešpriešos, konfliktų šiandien yra daug. Per daug. Pandemija, kurios niekas negalėjo numatyti, padidino susvetimėjimą ir pyktį visuomenėje. Lietuva šalia pandemijos ir nelegalios migracijos krizių turi trečiąją – pasitikėjimo – krizę, kurią turime nedelsdami spręsti“, – į dienraščio „Kauno diena“ raštu užduotus klausimus atsakydamas teigė G. Nausėda.

Kartu prezidentas įvertino ir dalies apžvalgininkų pastabas dėl esą jo užimtos laikysenos valstybėje pastaruoju metu atsiradusių radikalesnių sambūrių atžvilgiu. Prezidentas tvirtina, kad su nė viena politine jėga ar žmonių grupe jis neflirtuoja ir partijų bei žmonių neskirsto į geresnius ar blogesnius.
„Kaip prezidentas, neskirstau nei partijų, nei žmonių ir kalbuosi su visais. To paties linkėčiau ir kitiems“, – teigė G. Nausėda ir pažymėjo, kad su nė viena grupe neflirtuoja.

„Aš su niekuo neflirtuoju. Kaip sakiau, neskirstau partijų ir žmonių į geresnius ar blogesnius, į vertus bendrauti ir to nenusipelniusius. Stengiuosi bendrauti su visais. Nemanau, kad kitokią nuomonę ar požiūrį turinčius mūsų šalies piliečius turėtume stumti į paraštes ar kokius nors užribius“, – „Kauno dienai“ teigė prezidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)