Paklausta, kokio TS–LKD rezultato ji tikisi, I. Šimonytė daugiažodžiauti nenorėjo.

„(Tikiuosi, aut. p.) rezultato, gero“, – sakė parlamentarė. Tačiau įvardinti, koks jis turėtų būti ji nenorėjo, sakė tik „pamatysime“.

„Jau labai greitai pamatysime. Aš nenoriu, tegul kitos partijos daro, ką jos nori. Aš tikrai nieko nevardinsiu, tikiuosi gero rezultato“, – sakė ji.

Paprašyta įvardinti, kokie porinkiminiai planai yra dėliojami dabar, politikė teigė, jog koalicija priklausys nuo sutarimo konkrečiais klausimais.

„Yra klausimai, dėl kurių susitarti būtų tikrai turbūt neįmanoma. Tarp jų – bet kokios nuolaidos režimams, kurie yra nusikalstami, kurie negerbia žmogaus teisių ir žmonių pasirinkimo galimybių. Taip pat – Astravo AE, statomos pašonėje, klausimas. Tai čia labai daug diskusijų apie vertybes negalėtų būti. O daugiau, matysime. Viskas priklausys nuo to, kam rinkėjai apskritai patikės Seimo narių mandatus“, – įžvalgomis dalijosi I. Šimonytė.

„Ir pagal tai bus aišku, ar galime susitarti dėl darbų. Nes susitarimai dėl darbų, ne dėl kėdžių ar ko nors kito“, – pabrėžė TS–LKD sąrašo vedlė.

Bendrą darbą su valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) I. Šimonytė sakė sunkiai įsivaizduojanti.

„Matote, jeigu valstiečiai yra paskelbę, kad negali su manimi dirbti, tai nežinau ar yra prasmė manęs klausti šio klausimo. Jeigu jie jau yra taip nusprendę, tai jų valia taip nuspręsti. Manau, kad visada reikia galvoti apie darbus mažiau nei apie žmones. Politikoje priešų apskritai turėti nereikia. Gali turėti oponentus, kartais jie būna labai nuožmūs ir griežti. (…) Bet jei pradedi ieškotis sau priešų, tada jau visai nebelieka su kuo kalbėtis. Tai aš šiuo klausimu liksiu santūri“, – žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Politinėje arenoje netyla kalbos dėl galimos ir jau sutartos TS–LKD ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) koalicijos. I. Šimonytė įvertino ir šią informaciją.

Ingrida Šimonytė

„Aš manau, kad yra daug dalykų dėl kurių mes galėtume sutarti. Ar tai būtinai turėtų būti koalicija? O gal, pavyzdžiui, Lietuvoje galėtų būti išbandytas sėkmingesnis mažumos Vyriausybės variantas. Viskas yra aritmetikos rankose. Kai ją matysime, tada ir galėsime pasikalbėti“, – žurnalistams TS–LKD sąrašo vedlė.

I. Šimonytė pasirinko balsuoti iš anksto pabijojusi, kad teisės balsuoti gali visai neturėtų, jeigu netyčia reiktų izoliuotis.

„Šiek tiek įvertinome riziką, kad prie dabartinės koronaviruso dinamikos gali tekti netyčia atsitikti taip, kad netyčia būsi pabuvęs kokiame būryje, kur kas nors netyčia turės teigiamą koronaviruso testo rezultatą. Ir jeigu taip atsitiktų penktadienį, tai lieka klausimas ar aš iš viso galėčiau ateiti balsuoti, todėl nusprendžiau, kad saugiau yra ateiti balsuoti iš anksto“, – žurnalistams Lukiškių aikštėje sakė I. Šimonytė.

Delfi primena, kad balsą išankstiniame balsavime galima atiduoti iki ketvirtadienio vakaro, Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.