„Bent jau man atrodė, kad mes susitarėme dėl kompromiso, bet nesusitarėme iki galo. Atsitiko kaip atsitiko. Toliau diskutuosime dėl tolesnio darbo tiesiog koalicijos formatuose. Nieko čia dramatiško daugiau pasakyti negaliu“, – Seime žurnalistams ketvirtadienį sakė ministrė pirmininkė.

Jos teigiu, pokalbių su koalicijos kolegos buvo ne vienas, o oficialaus formato burti nebūtina.

„Tai, kas atsitiko... Na, atsitinka kartais“, – teigė I. Šimonytė.

Ji pakomentavo ir kai kurių apžvalgininkų vertinimus, kad dabar Laisvės partija gali „laidoti“ savo svarbesnius projektus, nes nesulauks palaikymo iš kerštaujančių konservatorių.

„Čia juk yra ne dantis už dantį principas. Jei tu pradedi taikyti dantis už dantį principą koalicijoje, tai kokia yra koalicija? Dantis už dantį – čia ne politika“, – tvirtino Vyriausybės vadovė.

Premjerė teigė toliau pasitikinti ekonomikos ir inovacijų ministre, Laisvės partijos pirmininke Aušrine Armonaite.

„Vyriausybėje pastabų iš ministrės dėl siūlomo kompromiso nebuvo. Jeigu tas kompromisas netiko, būtų buvę geriau, jei mes būtume vis dėlto apie tai pasikalbėję Vyriausybėje, bet dabar tai yra vakarykščiai barščiai. Tai jau yra vakarykščiai barščiai“, – akcentavo I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)