„Šiandien yra sudėtinga diena, daug balsavimų Seime, tai jau leiskite tą darbo dieną pabaigti. Turbūt jus yra informavusi Rasa Jakilaitienė, kad sprendimą aš paskelbsiu šiandien vakare, o komentarai bus rytoj po Vyriausybės posėdžio“, – antradienį žurnalistams Seime sakė premjerė.

Premjerė neatmeta galimybės atsistatydinti visai Vyriausybei

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pirmadienį pareiškė neatmetanti galimybės visai Vyriausybei atsistatydinti dėl tebesitęsiančio „Belaruskalij“ trąšų tranzito per Lietuvą.

„Neatmetu šitos galimybės, tą aš galiu labai tiesiai pasakyti“, – nacionalinio transliuotojo LRT laidai „Dienos tema“ sakė I. Šimonytė. Premjerės interviu ištrauka transliuota per LRT laidą „Svarbi valanda“.

„Jeigu dėl Vyriausybės veiklos yra keliama tiek daug klausimų, tai galbūt Vyriausybė, jeigu nesugeba į tuos klausimus atsakyti, turėtų savo įgaliojimus pabaigti ir kažkokia kita Vyriausybė galėtų nuo nulio tą darbą pratęsti“, – teigė ji.

Pasak premjerės, sprendimą dėl Vyriausybės ateities lems tai, kaip ji pati vertins situaciją.

„Politikoje labai daug dalykų priklauso nuo to, kaip tu pats vertini save konkrečiomis aplinkybėmis ir konkrečioje vietoje, – kalbėjo I. Šimonytė. – Tai iš esmės mano sprendimas vertinant, kaip man atrodo mano galėjimas užtikrinti ilgalaikius valstybės interesus, labiausiai ir turės įtakos mano pasirinkimui“.

„Belaruskalij“ trąšų tranzitas per Lietuvą tęsiasi nepaisant praėjusią savaitę įsigaliojusių JAV sankcijų šiai įmonei. Baltarusijos įmonė prieš įsigaliojant sankcijoms pervedė avansą krovinių pervežimą vykdantiems „Lietuvos geležinkeliams“ už kelis mėnesius į priekį.

Dėl šios situacijos užsienio reikalų ir susisiekimo ministrai Gabrielius Landsbergis ir Marius Skuodis pateikė premjerei atsistatydinimo pareiškimus.

Nausėda apie galimą visos Vyriausybės atsistatydinimą: siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį lankydamasis Vilniaus miesto apylinkės teisme teigė, jog Vyriausybei sprendimus dabar būtina priimti tik juos gerai pasvėrus.

Prezidento G. Nausėdos pasisakymą antradienį cituoją naujienų portalas 15min.lt.

Prezidentas pabrėžė, jog šiandien yra nepaprastai svarbu užtikrinti „mūsų visuomenės stabilumą, vidaus politikos stabilumą.

„Suprantu, kad situacija, kuri susiklostė, yra labai nelengva tiek premjerei, tiek visai Vyriausybei“, – kalbėjo šalies vadovas.

Jis sakė suprantantis, kad paskutiniai įvykiai meta šešėlį vertybinei užsienio politikai.

„Tačiau ir vakar, ir šiandien galiu tą patį pakartoti – tikrai siūlyčiau sprendimus daryti labai gerai apgalvojus, pasvėrus ir šiandien aš matau įvairių problemos sprendimo alternatyvų. Tačiau svarbiausia, kad nebūtų daromi karštligiški ar skuboti sprendimai, kurie komplikuotų situaciją, kai mums to mažiausiai reikia, įvertinus visas tarptautines aplinkybes“, – situaciją naujienų portalui 15min.lt pakomentavo G. Nausėda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)