„Iš paskutinių teisininkų išvadų panašu, kad apsieisime su ekstremaliąja padėtimi“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Ji paaiškino, kad Vyriausybė neapsigalvojo, tiesiog sulaukė teisininkų išvadų.

„Buvo pagrindinis klausimas, ar atsakomybė ekstremaliosios situacijos atveju tenka už reikalavimų nesilaikymą tam, kam turėtų tekti, – ne paslaugų teikėjui, ne pardavėjui, ne įstaigai ar kokiam nors organizatoriui, o žmogui, kuris nesilaiko reikalavimų, tai teisininkai patikino, kad taip būtų net ir nesant karantino režimui. Vadinasi, ekstremaliosios situacijos reglamente bus padaryta pakeitimų ir praplėstas reikalavimų sąrašas dėl kaukių dėvėjimo uždarose patalpose“, – paaiškino I. Šimonytė.

Pirmiausia tai, pasak jos, bus nustatyta Vyriausybės nutarimu.

„Pagrindinis klausimas buvo ne tai, kad Vyriausybė nori skelbti karantiną, nes jai labai patinka karantinas, bet, <...> kai mes kalbame apie prievolę visiems dėvėti, tai jeigu mes esame tikri, o taip suprantu, kad teisininkai vis dėlto yra davę tokią išvadą, kad jie tikri dėl to, ir teismų praktikos pakanka, jog ta nuomonė būtų pagrįsta, kad atsakomybė turi tekti tam, kas nesilaiko reikalavimų, – žmogui, kuris nedėvi kaukės, – tai tuomet niekas nedaro keitimų tik tam, kad pakeistų žodį“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Premjerė taip pat patikino, kad kol kas jokių ribojimų renginiams uždarose erdvėse nebus.

Praėjusį antradienį I. Šimonytė teigė, kad Vyriausybė spręs dėl privalomų kaukių dėvėjimo uždarose erdvėse ir tam tikriausiai reikės įvesti karantino režimą. Vis dėlto sprendimą ministrų kabinetas nutarė priimti šią savaitę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (765)