Premjero rezidencija Turniškėse jau netrukus sulauks svečių. Paskirtoji premjerė Ingrida Šimonytė jau patvirtino, kad nusprendė keltis į Turniškes, nes toks buvo ją saugančios Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) raginimas.

„Man VAT pristatė apsaugos problemas, ten kur aš gyvenu dabar. Ir kadangi tinkamas mano apsaugojimas keltų tam tikrų problemų ir neprasmingų investicijų, tai man tiesiog siekiant užtikrinti sklandų tarnybos darbą teks keltis į Turniškes“, – žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Daugiau kaip 500 kvadratinių metrų rezidencijoje I. Šimonytė gyvens ne viena. Praėjusią savaitę ji į kompaniją iš prieglaudos pasiėmė šunytę vardu Perla.

„Tiesiog tai buvo jau sena mintis, taip atsitiko, kad sutapo. Ir tuo metu, kada ir taip yra, ką veikti“, – juokėsi I. Šimonytė.

Jorkšyro terjero veislės Perla kartu su savo partneriu Kenu ir dar keliais jų šuniukais į prieglaudą pateko išaiškinus vieną iš nelegalių gyvūnų daugyklų.

„Dogspotas“ vadovė Indrė Pileckienė aiškino, kad gavę pranešimą Perlą ir Keną pasiėmė į savo organizacijos globą.

„Buvo 5 maži vaikiukai, kurie buvo perimti. Jie prieglaudoje neužsibuvo, nes buvo pakankamai geros būklės, o tėveliams reikėjo ir operacijų ir tyrimų, kol paruošėme juos naujiems namams“, – sakė organizacijos atstovė.

Ketverių metų kalytei dėl sveikatos problemų buvo atliktos net kelios operacijos. Visgi, naujus namus susirado ne tik Perla, bet ir jos partneris Kenas.

Vienintelis pageidavimas, kurį augintiniui kėlė I. Šimonytė buvo tai, kad su augintiniu ji galėtų keliauti.

Ilgus metus I. Šimonytė gyveno Antakalnyje bute, bet vos prieš pusantrų metų į nuosavą namą Pavilnyje.

Persikrausčiusi į Turniškes I. Šimonytė žada į savo namus grįžti bijūnų ravėti. Į premjero rezidenciją I. Šimonytė žada persikraustyti po priesaikos.