„Lietuvos politikos forume“ taip pat dalyvavo Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Darbo partijos sąrašo lyderis Vigilijus Jukna ir „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų“ partijos sąrašo lyderis, premjeras Saulius Skvernelis.

Kokia bus koalicijos dėlionė visi diskusijos dalyviai siūlė dar palaukti antrojo rinkimų turo.

„Yra skirtingi klausimai, kuriuos reikia skirtingai spręsti. Visi kalbame apie susitarimą dėl švietimo. Tam nereikia kažkokios formalios koalicijos. Tiesiog ta valdančioji dauguma, kuri pradės darbą, ji galėtų imtis tos iniciatyvos tokį susitarimą pasiekti, taip, kaip turime susitarimą dėl krašto apsaugos.“ – sakė I. Šimonytė.

Politikė sakė, kad svarbiausiais klausimais, reikės diskutuoti, tartis, ieškoti sutarimo ir balsų Seime, kaip buvo daroma visais geraisiais atvejais: „Koalicija yra koalicija, bet labai svarbu, kad išgirstų ir tie žmonės, kurių politinės jėgos nėra formaliai toje koalicijoje.“

„Situaciją lems 37 vienmandatės, kur kovoja kairieji ir dešinieji, kas ten laimės. Taip pat 8 mandatų skirtumas. Jau suskaičiuota ta aritmetika. Tas iš esmės ir lems, kas turi tą pranašumą. Scenarijai yra elementarūs. Centro dešinės partijos yra linkę lipti vieni prie kitų centro kairės, taip pat turi bendrumų, panašumų, taigi viskas yra rinkėjų valioje.“ – sakė G. Paluckas.

„Trupučiuką didesnė tikimybė yra centro dešinės, jei mes matytume tik dvi alternatyvas. Gal teoriškai jų yra ir daugiau, bet vertinant šios nakties rezultatus akivaizdu, kad nedidelė persvara yra šioje pusėje. <...> Akivaizdu, kad nei viena partija iš čia esančių nešvenčia jokių pergalių, jas tikrai per anksti švęsti. „ – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Jokiose derybose nedalyvaujame ir man atrodo, kad gerai, jog nedalyvaujame. Reikia toliau bendrauti su žmonėmis. Mes šventėme pergalę vakar, tačiau įspėjau savo bendruomenę, kas 12 turų su stipriais kandidatais yra didelis iššūkis ir tam reikia smarkiai dirbti ir ne tik kabinetuose dėlioti koalicijas.“ – kalbėjo A. Armonaitė.

Paklausta, ar jau susisiekė su žmonėmis, kuriems siūlytų ministrų portfelius, TS-LKD sąrašo lyderė sakė, kad tai darys tik po antrojo turo.

„Ne, dar nepaskambinau. Lygiai taip pat sakiau, kad pirmiausia mes turime išsiaiškinti, kas turės iniciatyvos teisę. Tą sužinosime po dviejų savaičių ir tada, jei bus proga skambinti, tai ir skambinsiu.“ – sakė I. Šimonytė.