„Manau, kad visada elgesį labiausiai keičia tos sankcijos, kurios skauda“, – trečiadienį šalies pasienyje esančiame Kapčiamiestyje atsakinėdama į žurnalistų klausimus sakė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė įsitikinusi, kad dar intensyvesnės Baltarusijos pastangos organizuoti nelegalios migracijos srautus tiesiog įrodo, jog režimas bando imtis priemonių, kuriomis būtų siekiama spausti ES atsisakyti jau priimtų sankcijų.

„Manau, kad tų sankcijų, kurios skauda, jau yra nemažai priimta, todėl, kad tai, kas dabar vyksta – yra reakcija į sankcijas. Nors paprastai tie režimai mėgsta sakyti, kad sankcijos jiems nieko blogo nedaro ir nieko nekeičia, tačiau, jeigu įvertinsite tai, ką kalba propagandistai tų pačių režimų, tai iš tų kalbų labai aiškiai girdėti, kad tai yra spaudimas atšaukti sankcijas. Vadinasi, jau dabar priimtos sankcijos gana skaudžiai kerta per ekonomiką“, – tęsė ji.

Ministrė pirmininkė pabrėžia, kad artimiausiu metu įsigalios ir Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijos Baltarusijai. Taip pat ji neatmetė, kad Europos Sąjunga gali imtis dar griežtesnio diplomatinio atsako į režimo veiksmus.

„Dar nėra įsigaliojusios Jungtinių Amerikos Valstijų sankcijos, kurios buvo paskelbtos ir įsigalios gruodžio pradžioje. Šiuo konkrečiu atveju manau, kad tos sankcijos, kurios yra skirtos subjektams ir asmenims, dalyvaujantiems organizuojant migrantų srautą į Baltarusiją, tikrai yra labai svarbus žingsnis, bet aš nemanau, kad paskutinis“, – įsitikinusi I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)