„Man atrodo, kad mes labai daug dėmesio skiriame žodžiams, o mažiau – turiniui. Reikia surasti, kad karantinas yra tam tikras režimas, kurį gali reikėtų įvesti dėl tam tikrų reikalavimų nustatymo, ko neleidžia ekstremalioji situacija. (…) Pavyzdžiui, nustatant reikalavimą žmonėms dėvėti kaukes, ne taip kaip dabar rekomenduojama ar reikalaujant kontaktinėse paslaugose, tai jau reikėtų karantino.

Kol kas mes kalbame apie ekstremalios situacijos reikalavimų sugriežtinimą. Ar reikės žodžio karantinas – priklausys ar reikės suvaržymų asmeniniam žmonių gyvenimui, ar tik tam tikroms veikloms, kur būtų naudojamas Galimybių pasas“, – aiškino ministrė pirmininkė.

Ji teigė, jog apribojimai bus orientuoti tiems, kurie neturi imuniteto nuo koronaviruso.

„Akivaizdu, kad apribojimai tokie, kaip naudotis paslaugomis ar dirbti kontaktiniu būdu, būtų pirmiausiai orientuoti į tuos žmones, kurie neturi imuniteto“, – sakė premjerė.

Delfi primena, kad trečiadienį Vyriausybė nutarė, jog apie griežtesnes karantino priemones ministrų kabinetas pradės galvoti kai bus užpildyta beveik 300 COVID–19 ligoninių lov.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)