„Mykolas Majauskas girdėjau sakė, kad gerai ir sąžiningai dirba, tai yra gerai, bet komiteto pirmininkas nėra atrinktas viešo konkurso būdu. Jis yra toje pozicijoje todėl, kad jį delegavo frakcija ir tai buvo frakcijos pasirinkimas ir mano pačios rekomendacija. Tai kažkaip tą klausimą išspręsime“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė I. Šimonytė.

Tuo metu dėl M. Majausko likimo partijoje premjerė nenorėjo komentuoti, sakydama, kad tai yra pačios partijos sprendimas.

„Čia partija sprendžia šiuos klausimus“, – sakė ji.

ELTA primena, kad trečiadienį TS-LKD partijos Prezidiumas priėmė sprendimą kreiptis į TS-LKD frakciją Seime, kad būtų deleguotas naujas BFK pirmininkas vietoje M. Majausko. Tolimesnis politiko likimas kitą savaitę bus svarstomas partijos Priežiūros komitete.

Antradienį prieš priimdamas 2023 m. biudžeto projektą Seimas nusprendė, kad 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata maitinimo įstaigoms bus pratęsta metams, o ne iki 2023 m. liepos kaip siūlė Vyriausybė. Su Ministrų Kabinetu nesuderintam sprendimui pritarė konservatoriai Mykolas Majauskas, Mindaugas Skirtulskas, Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas ir devyni Laisvės frakcijos nariai – tarp jų ir ministrė Aušrinė Armonaitė.

Dėl to, kad Seimas nepriėmė Vyriausybės įstatymo projekto, G. Landsbergis ir antradienį neslėpė apmaudo. Politikas, kalbėdamas tiek apie partiečių, tiek apie koalicijos partnerių balsavimą, metaforiškai užsiminė, kad buvo „peržengtas Rubikonas“. Jis konstatavo, kad PVM balsavimu koalicijos partneriai sudavė smūgį vidiniam pasitikėjimui, todėl bus ieškoma sprendimų, kaip reikėtų bendradarbiauti toliau. „Klausimas nėra uždarytas“, pabrėžė jis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją