Protestuojantys reiškia nepasitenkinimą Vyriausybės sprendimu privalomai periodiškai testuotis kai kurių specialybių neskiepytiems darbuotojams, taip pat – raginimais skiepytis nuo COVID-19 ir leidimu darbdaviams nušalinti nepasiskiepijusius darbuotojus.

„Vakar mirė dar du žmonės. Iš keliolikos žmonių, kurie mirė rugpjūčio mėnesį, paskiepytas buvo tik vienas ir tik viena doze. Žmonės gula į ligonines dešimtimis kiekvieną dieną, po 30–40 žmonių reikia tiekti deguonį, kad jie galėtų kvėpuoti.

88 proc. tų, kurie gula į ligonines nuo pat birželio pradžios, yra neskiepyti nė viena doze. Jeigu kas nors galvoja, kad į tai galima nekreipti dėmesio, tai yra tų žmonių valia, niekas jų per prievartą neskiepys“, – antradienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Tačiau, pabrėžė premjerė, jei sveikatos sistemai kyla grėsmė, valdžia privalo ją apsaugoti.

„Vyriausybė tikrai nori išvengti tokių karantinų, kurie buvo praėjusiais metais“, – sakė ji ir atkreipė dėmesį, kad daugiau nei pusė suaugusių žmonių jau yra pasiskiepiję bent viena vakcinos doze.

„Prabanga priimti sprendimą nesiskiepyti tiems žmonėms, kurie tai daro ne dėl medicininių priežasčių, tiesiog kainuos jų kišenei. Toks yra Vyriausybės siūlymas“, – pabrėžė I. Šimonytė.

Ji paaiškino, kodėl Vyriausybė siūlo nemokėti nedarbingumo išmokos tiems, kurie susirgo COVID-19, bet buvo neskiepyti neturint tam pagrįstų medicininių priežasčių.

„Jeigu žmonės priima sprendimą nesiskiepyti ir dėl to suserga, tai ligos išmoka nebūtų tokiu atveju mokama. Tai būtų tam tikra finansinė neigiama paskata“, – sakė premjerė.

Paklausta, ar tai neprieštaraus Konstitucijai, I. Šimonytė teigė taip nemananti.

„Kodėl turėtų prieštarauti? Man atrodo, kad tokių atvejų draudimo sistemoje yra ir daugiau, kai dėl tam tikro žmogaus elgesio draudimo išmoka nėra mokama. Čia yra draudimo išmoka“, – akcentavo Vyriausybės vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1915)