Premjerė atkreipė dėmesį, kad tvoros statymas užimtų daug laiko.

„Yra tvorų statymo patirčių, bet tokia tvora yra ir tam tikras galbūt nekonvencinis sprendimas. Turbūt, kad įvairios priemonės turi būti svarstomos, bet jeigu kažkas įsivaizduoja, kad Vyriausybė čia dabar tvers tvorą nuo vieno Lietuvos sienos pradžios taško iki kito, tai tikrai ne, nes mes tam sugaištume laiko, o problemas reikia spręsti dabar“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė I. Šimonytė.

Todėl, pasak jos, reikėtų rinktis išmaniąsias technologijas.

„Yra išmaniosios technologijos, kurios yra diegiamos, jų diegimą spartiname ir tikrai stengsimės pabaigti kitais metais. Jeigu kažkokios kitos papildomos priemonės konkrečiuose ruožuose galėtų būti įgyvendinamos, o tokių ruožų yra, tai jos ir bus įgyvendinamos, bet kad mes čia apsitversime mūro tvora, tai to pažadėti negaliu“, – akcentavo I. Šimonytė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams fiksuojant penkis kartus, palyginti su praėjusiais metais, išaugusius nelegalių migrantų, kertančių Lietuvos-Baltarusijos sieną, srautus, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas paragino drąsiau priimti sprendimą dėl apsauginės tvoros įrengimo.

Vyriausybė patikslintame šalies metiniame biudžete planuoja įtraukti papildomus 11,5 milijonų eurų sienos apsaugai gerinti, dar papildomų lėšų tam turėtų būti skirta iš ES fondų.

Liepos viduryje šalyje atvyksta patruliuoti keliasdešimt Europos sienų ir pakrančių apsaugos „Frontex“ pareigūnų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)