„Koalicija dirba pagal koalicijos sutartį. Ir koalicijos sutartyje labai aiškiai šie klausimai yra apibrėžti kaip klausimai, dėl kurių nėra vieningo sutarimo. Tai nėra Vyriausybės programos sudėtinė dalis, dėl jų sutarta ieškoti palaikymo Seime plačiau nei tik valdančioje koalicijoje, kadangi akivaizdu, kad valdanti koalicija vien savo balsais šių sprendimų priimti negali, nėra tam 71 balso“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį teigė I. Šimonytė.

Premjerė akcentuoja, kad todėl vieningos koalicijos pozicijos šiuo klausimu nėra.

„Man atrodo, kad tie, kuriems šis klausimas atrodo vertas sprendimo, deda pastangas, kad šis klausimas būtų išspręstas. O tie, kuriems atrodo kitaip, jie deda kitas pastangas ir matysime, koks bus rezultatas“, – pabrėžė ji.

I. Šimonytė atmeta opozicijos kritiką, esą kanapinių medžiagų dekriminalizavimo projekto nepalaikantiems krikdemams buvo daromas spaudimas.

„Man atrodo, kad opozicija visą laiką tą patį sako ir tikrai niekas niekam rankų niekada nesukioja ir dėl jokio klausimo nesukiojo. Tai yra tas klausimas, dėl kurio esame sutarę nesutarti ir nieko čia dramatiško nėra“, – sakė Vyriausybės vadovė.

ELTA primena, kad vadinamajame kanapių dekriminalizavimo įstatymo projekte numatoma, jog baudos už mažo kiekio kanapinių preparatų turėjimą be tikslo juos platinti siektų nuo 30 iki 250 eurų. Tuo tarpu pakartotinai su šiomis medžiagomis sulaikytiems asmenims būtų taikoma nuo 250 iki 400 eurų bauda. Visais atvejais kanapės, jų dalys, aliejus, dervos, ekstraktai ar tinktūros būtų konfiskuojamos.

Nusižengęs asmuo galėtų būti įpareigotas ir dalyvauti alkoholizmo ir narkomanijos prevencijos, ankstyvosios intervencijos, sveikatos priežiūros, resocializacijos, bendravimo su vaikais tobulinimo, smurtinio elgesio keitimo ar kitose programose.

Šiuo metu už disponavimą nedideliu kiekiu bet kokių narkotinių medžiagų gresia baudžiamoji atsakomybė.

Laisvės frakcija Seimui dar anksčiau teikė projektą, kuriuo buvo siūloma perkelti bausmes už mažą narkotinių medžiagų kiekį be tikslo platinti iš Baudžiamojo kodekso (BK) į Administracinių nusižengimų kodeksą (ANK). Visgi šiam projektui palaikymo Seime neužteko.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)