Ž. Simonaitė rašė, jog prisijungusi prie Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) komandos vis sulaukdavo klausimo, kodėl ji priėmė tokį sprendimą.

„Kai prieš kiek daugiau nei metus prisijungiau prie Sveikatos apsaugos ministerijos komandos, dažniausiai sulaukdavau klausimo „Kodėl?“. Ne, netiesa, dažniausiai sulaukdavau klausimo „Tai ką darysite su COVID?“ ir dar to firminio „Kur 130–ties punktų planas?“, – feisbuke rašė ji.

Ž. Simonaitytė teigė, jog tuo metu Lietuva pirmavo pasaulyje pagal naujų atvejų skaičius, „ant nosies galo kabėjo vakcinų atvykimas“.

„Jų logistika buvo neparuošta, baiginėjosi visos sutartys su laboratorijomis dėl PGR tyrimų, o antigenų testų iš viso dar neturėjome, jie buvo pasiklydę kažkur viešuosiuose pirkimuose... bet... atsakymus į visus tuos klausimus turėjau – mane pakvietė prisijungti, tikėjo, kad galiu padėti, o man beliko daryti viską, ką mokėjau, kad kuo greičiau grįžtume į įprastą gyvenimą (net jei tam tokį naujadarą kaip galimybių pasą reikėjo išrasti...)“, – rašė Ž. Simonaitytė.

Naujųjų metų išvakarėse yra paskutinė viceministrės Ž. Simonaitytės darbo diena.

„Šiandien, kai naujų metų išvakarėse dauguma kuria pasižadėjimų sąrašą kitiems metams, aš darau kai ką kitą – tariu „Sudie“ Sveikatos apsaugos ministerijai. Darbas čia buvo nuostabus – metuose sutilpo nesuskaičiuojama daugybė naujų iššūkių, atradimų, atsidavusių Lietuvai žmonių pažinimo. Ačiū visiems ir kiekvienam, kuris tikėjote, aukojotės ir darėte daugiau negu jūsų prašė.

Jūs visi kartu kuriate tokią Lietuvą, kurioje nuostabu gyventi! O manęs laukia naujas etapas. Klausimo „Kodėl?“ suprantu, kad ir vėl sulauksiu. Taip pat kaip ir klausimo „Kas toliau?“. Detalius atsakymus pažadu jau kitais metais“, – feisbuke penktadienio rytą rašė Ž. Simonaitytė.

Sveikatos apsaugos viceministrės pareigas ji ėjo kiek daugiau nei metus – nuo pernai gruodžio vidurio.

Ž. Simonaitytė iki tol ėjo valstybės kontrolieriaus pavaduotojos pareigas, dar anksčiau – Valstybės kontrolės Valdymo audito departamento direktorės pareigas. Ji Vilniaus universitete yra įgijusi socialinių mokslų daktaro laipsnį. Politikė Valstybės kontrolėje drauge dirbo su dabartiniu sveikatos apsaugos ministru Arūnu Dulkiu, kuris ir pakvietė Ž. Simonaitytę eiti viceministrės pareigas.

A. Dulkys Valstybės kontrolei vadovavo penkerius metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)