Vilniaus miesto meras R. Šimašius priminė, jog laikui bėgant turi būti keičiami vakcinavimo etapai.

„Pandemijoje mes jau gyvename antrų metų viduryje. Ir daug etapų esame praėję. Tai su vakcinacija irgi tie etapai kinta. Jeigu pačioje vakcinacijos pradžioje buvo didžiausias iššūkis, kad trūksta vakcinų, tą ne kartą ir jums teko kartoti. Tada vakcinuojami buvo vyriausi žmonės, natūralu, kad strategija buvo eiti net pas juos į namus ir ten suteikti paslaugas.

Vėliau, kai vakcinų atsirado tiek, kai jau galima daryti masinę vakcinaciją, aišku, kad strategija pakeitėme ir iki šiol turime veikiantį vakcinacijos centrą „Litexpo“, kuris ir dabar vakcinuoja po 2–3 tūkstančius žmonių per dieną. Tačiau, ką matome, kad šiandien jau turime tą situaciją, kai bent jau Vilniuje visi, kas norėjo ir netingėjo jau pasiskiepijo“, – tokią išvadą darė Vilniaus miesto vadovas.

Vilniaus miesto meras pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje teigė, kad vakcinos dar negavę asmenys atidėlioja šį procesą, arba galvoja, kad procedūra pernelyg sudėtinga.

„Natūralu, kad mes turime atsižvelgti ir į tai. Ir ne tik „Litexpo“ centre, kur viskas sklandžiai konvejeriu vakcinuojame, bet ir keliaujame pas žmones. Ir tam yra du būdai – vakcinacijos centras Lukiškių aikštėje, o kitas – autobiusiukas, kuris išdygsta skirtingose Vilniaus vietose“, – teigė R. Šimašius.

Jis teigė, jog jau dabar pastebima, kad vis mažiau žmonių registruojasi vakcinai „Litexpo“, o mobilus autobiusiukas kai kuriuose sostinės rajonuose pasiteisino.

R. Šimašius užsiminė ir didžiausią iššūkį.

„Paskiepijimo procentas yra šiek tiek mažesnis pačiai judriausiai visuomenės daliai, kuri vėliausiai ir prie eilės priėjo – 26–45 metų žmonės. (…) Ypatingai raginčiau šituos žmones skiepytis. Nes jeigu prieš kelis mėnesius šnekėjome apie pagyvenusius, vyresnius žmones, kurių gali laukti komplikacijos, tai su delta atmaina, tai jaunesnius žmones ji kerta smarkiau“, – pirmadienį teigė R. Šimašius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)