„Norėjau ir konkurentus, ir partnerius aplankyti, pažiūrėti, kokios čia nuotaikos, kuo gyvena, nes rezultatų per anksti tikėtis iš Vilniaus. Nuotaikos neblogos, pas mus linksmiau, bet ir čia visai gerai“, - žurnalistams kalbėjo jis.

Anot R. Šimašiaus, sociologinės apklausos prieš šiuos rinkimus buvo su didelėmis paklaidomis, tai kokia bus tarybos sudėtis, kas išeis į antrąjį turą, tenka tik spėlioti.

Meras sakė labiausiai norintis, kad Laisvės partijos kandidatas Tomas Vytautas Raskevičius patektų į antrąjį turą ir pirmadienį būtų galima su partijomis kalbėtis dėl paramos jam.

Paklaustas apie galimas koalicijas jis teigė, kad jas dėliojant bus svarbu išsigryninti, kas už ką ir prieš ką vertybine prasme.

R. Šimašius teigė, kad būtų labai nustebęs, jei kuri nors partija pakartotų jo komandos sėkmę sostinėje kalbant apie 2019 metais iškovotus tarybos narių mandatus.

Kalbėdamas apie Valdą Benkunską, jis teigė jo kaip vicemero darbą vertinantis gerai. Politikas sakė nepamenantis priekaištų iš savo pavaduotojo dėl gatvių siaurinimo. „Nenoriu jam taikyti, bet yra tokių politikų, kurie garsiai šneka, kad ne, negerai, o paskui tyliai sako, kad viską gerai jis ten daro. Yra dalykų, kurie tobulintini, tikrai yra. Tikiuosi, kad jie bus tobulinami, bet strateginė kryptis nebus pamesta“, - kalbėjo kadenciją baigiantis meras.

Konservatoriai rezultatų laukia be vadovo – Gabrielius Landsbergis yra komandiruotėje JAV, čia nėra ir premjerės Ingridos Šimonytės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją