Šis etikos sargų akiratį pateko, nes praėjusių metų pabaigoje Šilutės rajono savivaldybės lėšomis buvo atspausdinta ir vietos gyventojams išplatinta 10 tūkst. šventinių atvirukų su mero V. Laurinaičio atvaizdu. Etikos sargams nurodoma, esą taip V. Laurinaitis už mokesčių mokėtojų lėšas galbūt reklamavo save kaip asmenį ir siekė susikurti gerą įvaizdį 2015 m. kovo 1 d. vykusiuose mero rinkimuose. Be to, baigiantis 2014 m., neįvardinti Šilutės rajono verslininkai savo lėšomis rajono vadovams suorganizavo padėkos vakarą. Šias bendroves, galbūt turinčias savivaldybėje verslo interesų, savivaldybė įvardinti atsisako, nurodoma pranešime VTEK.

V. Laurinaitis pirmą kartą vykusiuose istoriniuose tiesioginiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Šilutės rajone buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Antrajame rinkimų ture jį palaikė per 54 proc. rinkėjų.

VTEK trečiadienio posėdyje taip pat svarstys Šalčininkų rajono Dainavos seniūnijos seniūną Stanislavą Vysockį. Komisijai nurodoma, kad S. Vysockio vadovaujamoje seniūnijoje sekretorės-buhalterės pareigas eina jo sutuoktinė, kurios atžvilgiu seniūnas galbūt priima atitinkamus sprendimus ir nuo jų nenusišalina.