Temperatūra Telšiuose bus apie 11, Šiauliuose apie 12 laipsnių, o Klaipėdoje ir Tauragėje šiek tiek vėsiau – 9-11 laipsnių. Pietų ir Rytų Lietuvoje pro debesis pasirodanti saulė orą šildys labiau: Kaune, Alytuje ir Utenoje bus apie 14, Vilniuje apie 15 laipsnių, pačiame pietiniame šalies pakraštyje kai kur sušils iki 16 laipsnių. Stiprokas vėjas pūs iš pietryčių, pietų, vakariniuose rajonuose keis kryptį, ims pūsti iš pietvakarių vakarų.

Antradienį tankūs lietaus debesys apgaubs daugelį šalies vietovių. Vėjas po tuputį ims pūsti iš šiaurės vakarų, į Lietuvą ims veržtis vėsesnis oras, todėl dieną kai kur gali iškristi ir šlapios snaigės. Temperatūra naktį kris iki 1-6 laipsnių šilumos, o dieną kukliai šils tik iki 5-10 laipsnių, tik pačiame rytiniame šalies pakraštyje vietomis sušils iki 12-14 laipsnių.

Trečiadienio naktį krituliai drieksis ties rytine šalies puse, vyraus lietus. Temperatūra daug kur kris iki 0-3 laipsnių šilumos, tik ties Žemaitija kai kur silpnai pašals, vietomis susidarys plikledis. Dieną nors gana debesuota, bet daug kur sausa, tik vietomis palis, didesnė tikimybė rytiniame šalies pakraštyje. Bet temperatūra kils nenoriai – iki 5-10 laipsnių. Be to stiprės šiaurės, šiaurės rytų vėjas.

Ketvirtadienio naktį pietrytinėje šalies pusėje palis, kai kur kris šlapdriba. Temperatūra pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Dieną atsiras pragiedrulių, žymesnio lietaus nebus. Oras sušils iki 7-12 laipsnių. Tačiau bus nemalonu dėl stipraus šiaurės rytų vėjo, vietomis gūsiai sieks 15-18 m/s.

Penktadienį ties Lietuva įsitvirtins aukšto slėgio sritis. Lietaus tikimybė bus menka. Naktį atvės iki 0-4 laipsnių šilumos, tik vietomis gali būti apie 1 laipsnį šalčio. Vėjas vis dar bus stiprokas, kai kur įsibėgės iki 15 m/s. Dieną pavojingų vėjo gūsių nenumatoma. Džiugins saulė ir dar aukštesnė nei iki šiol temperatūra, bus tarp 8 ir 13 laipsnių.

Kol kas pagal dabartinius duomenis savaitgalį orai išliks sausi, bus dar šilčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)