Policijos suvestinėje teigiama, kad antradienio rytą, tikrinant gautą informaciją, pareigūnai, apsilankę 63 metų tarybos nario S. Skalausko namuose Šilalėje, rado 50 litrų naminės degtinės.

To paties patikrinimo metu pareigūnai apsilankė ir kito vyro namuose netoliese esančiame kaime, kur rado naminės degtinės gaminimo aparatą, brogę ir naminės degtinės.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 201 str. „Neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas“ 2 d. „Tas, kas turėdamas tikslą realizuoti neteisėtai pagamino, laikė, gabeno penkiasdešimt arba daugiau litrų naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) arba juos realizavo, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.“

Žemaitaitis: nebent savo vartojimui, įsivaizduoju

DELFI su Šilalės tarybos nariu, priklausančiu tarybos „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai, S. Skalausku, susisiekti nepavyko, tačiau tai, kad policijos pareigūnai lankėsi šio tarybos nario namuose, patvirtino partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis pabrėžė, kad S. Skalauskas nėra „tvarkiečių“ partijos narys, tik priklauso „tvarkiečių“ frakcijai taryboje. „Tvarkiečių“ pirmininkas teigė, kad pats vos prieš pokalbį su DELFI sužinojo šį faktą, tad daug detalių nežino.

„Skambinau ir merui, ir vicemerui, klausiau, kas ten yra. Pasakė, kad lyg pas jį rado naminės“, – teigė R. Žemaitaitis.

Partijos pirmininkas teigė, kad vietos savivaldoje bus sprendžiama, kad S. Skalauskas toliau galės likti „tvarkiečių“ frakcijoje.

„Frakcijoje. Nes jis frakcijos, ne partijos narys, – kalbėjo R. Žemaitaitis. – Bet čia nėra kažkokio didelio paskelbimo, ne avarija.“

„Man tai keista, aš jį pažįstu. Labai iniciatyvus, aktyvus bendruomenės narys. Net keista. Tikrai ne pardavimui, ne kažkam, nebent savo vartojimui, įsivaizduoju, – teigė R. Žemaitaitis ir net priminus, kad buvo rasta penkiasdešimt litrų pilstuko, nesistebėjo. – Gal broliui, gal seseriai, gal giminėms. Gal užpiltinę pasidarys. Nežinau.“