Kaip DELFI pasakojo Gardino vyskupijoje dirbantis kunigas Janas Raziukas, jauniausiam maldininkui – vos 11 metų, vyriausiam – daugiau nei 70. Jo teigimu, apsispręsdami keliauti į tokią kelionę žmonės siekia skirtingų tikslų, bet visi jie dažniausiai būna susiję su troškimu patirti Dievo buvimą.

„Kodėl žmonės eina į piligrimines keliones? Tikriausiai dėl to, kad tai visada priartina prie Dievo, nes tai susiję su vietomis, kurios mus stipriau jungia su Dievu“, - DELFI sakė J. Raziukas.

„Piligriminė kelionė prasidėjo Balstogėje, ėjo per Gardiną iki Vilniaus Dievo Motinos Aušros Vartų. Kažkada istorijoje tai buvo viena vyskupija, viena didelė vyskupija. Šitokia kelionė sudaro sąlygas prisiminti tuos laikus, kai visa tai buvo vieninga, o dabar tai apima tris nepriklausomas valstybes – Lenkiją, Baltarusiją ir Lietuvą“, - pridūrė baltarusių kunigas.

Jo pasakojimu, visa kelionė sudaro daugiau nei 300 km ir trunka 9 dienas. Pasak kunigo, dažniausiai eidami į piligrimines keliones žmonės prašo Dievo stiprybės sau ir savo šeimoms.

„Tai simbolis ir mūsų tikėjimo įrodymas, kad štai, nežiūrint į sunkumus ir problemas, aš einu pas Dievą“, - reziumavo baltarusių kunigas.

Jo tvirtinimu, daugelis dirbančių žmonių specialiai šiai kelionei išėjo kasmetinių atostogų.