Miesto tvarkdariai jau nuo ryto renka naktį išverstus senus medžius ir didesnes šakas mieste. Dėl vėjo gūsių uostas net apribojo laivybą, o mieste skraidė šakos ir prastai pritvirtintos statybinės tvoros.

„Turime daug prilaužyta smulkių šakelių, medžių mieste išversta 5-6, visi jie seni. Kas kart taip būna po stipresnio vėjo. Mieste tvarkoma kelios vietos. Apie medžius, kritusius ant automobilių, ar žinių, apie sužalotus žmones neturime“, – sako Klaipėdos miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė.

Ugniagesių pagalbos prireikė taip pat nedaug, tačiau dalį žmonių regione galingas vėjas paliko be elektros.

Tačiau pranešimai apie vėjo keliamą pavojų vietos gyventojams ne motais – prie molo, kur vėjas verčia bangas kaskart ateina nemažai smalsuolių.

„Gražu, kai net per molą lipa bangos. Šįkart dar ne taip stipriai, kaip jau buvę, bet vis tiek eit molu iki gali neįmanoma. Gyvename Klaipėdoje 35 metus, ateina beveik kaskart, kai pakyla vėjas. Kai jūra rami, nebūna taip gražu“, – šypsosi pora.

Vienas prie jūros atėjęs vyras sako, kad kai ramu, jam net neįdomu, mat tokios jūros prisižiūri ir vasarą. O audra, kuri laužo skėtį, net pažadina.

„Gera pasivaikščiot tokiu oru, šlapia, bet gaivu. Galėtų būt dar didesnės bangos, bet jau rimsta“, – sako čia pat Melnragėje gyvenantis vyras.

iš Kauno atvykusi pora nusijuokė, kad toks vaizdas jiems gana retas, tad vardan bangų jie nusprendė paaukoti pietus.

Prie jūros sušlapę nuo bangų mūšos keli vyresnio amžiaus bičiuliais patikino, kad tai geriausi pasivaikščiojimai – siautėjanti gamta pakelia nuotaiką.

„Tereikia tinkamai apsirengti, nes tikrai greit galima permirkt. Bet toks oras net suteikia jėgų“, – sako bičiuliai.

Sinoptikai prognozuoja, kad vakare vėjas nebestiprės. Naktį buvo ribojama ir laivyba, tačiau popietę laivams vėl leista įplaukti ir išplaukti.

Sinoptikai prognozuoja, kad antradienį, vasario 11 d. daugelyje rajonų vis dar sulauksime kritulių, rytą ir dieną lietų keis šlapdriba, sniegas. Vietomis galima perkūnija. Pietvakarių, vakarų vėjo gūsiai daug kur sieks 15–19 m/s, naktį vakariniuose rajonuose kai kur 20–23 m/s. Temperatūra naktį ir dieną svyruos nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos.