Irena Kiurienė Šiaulių Socialinės paramos skyriaus vedėja komentuoja šio nutarimo teisėtumą: „Žmonės, kurie gauna piniginę socialinę paramą pagal dabar galiojantį įstatymą gali būti pasitelkti visuomenei naudingai veiklai atlikti. Tai mes tą ir žadam daryti - pasitelkti socialinės paramos gavėjus visuomenei naudingai veiklai. Gaunantys piniginę paramą turės atidirbti per mėnesį 40 valandų. Per dieną ne daugiau 4 valandas. O kokius darbus dirbs? Tai aplinkos tvarkymas, socialinės paslaugos, renginių organizavime dalyvaus.“

Kas priims dirbti socialiai remtinus žmones, dar nežinoma, tačiau pagalbininkų jau prašė mokyklos, miesto aplinkos tvarkytojai.

Nauja tvarka Šiauliuose įsigalios gal nuo Naujųjų. Kol kas reikia patvirtinti šios veiklos planą, bei nutarti, kaip ji bus organizuojama.

Dirbti už pašalpą bus siūloma ne visiems. To daryti nereikės auginantiems mažus vaikus, slaugantiems ligonius.

Be pateisinamos priežasties atsisakę atidirbti už pašalpas jas gaus nebe pinigais, o talonais prekėms.

Šiauliai - ne pirmas miestas, kur už socialines pašalpas teks atidirbti. Šiauliuose yra apie 7000 pašalpos gavėjų. Manoma, kad apie 1000 žmonių yra darbingi ir tokiam skaičiui šiauliečių ir bus pasiūlyta padirbėti visuomenės labui.

Socialiniame skyriuje sutikti žmonės minėjo, kad darbo nesibaidys - dauguma jų atsakė, kad dirbs iš nuobodulio, esą neturint darbo nusibodo sėdėti namie.

Jaunesni tikisi, kad priverstinis įdarbinimas bus startas nuolatiniam
darbui - dauguma sako ne prieš likti dirbti ilgam, bet jau ne už pašalpą, o gauti algą.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)