Tokių sprendimų prireikė dėl miesto biudežete atsiradusios 40 mln. Lt skylės. Miesto išlaidoms per metus reikia 148 mln. Lt, o kitiems metams numatyta – tik 107 mln. Lt.

Pirmieji darbo iškart po Naujųjų metų postų neteks mero patarėjai.

„Turėjau tris, liks tik viena patarėja juridiniais klausimais, o du politinio pasitikėjimo etatai bus laisvi. Sumažinsime kanceliarines išmokas miesto tarybos nariams. Jau buvome numatę, kad sausio 1 d. jos mažės, tačiau dar 30 proc. mažinsime. Mažinsime visų politinio pasitikėjimo darbuotojų, kuriems paskirti priedai“, - sakė meras Justinas Sartauskas.

Nuo sausio mėnesio bus atleisti ir 2 kontrolieriai, vėliau bus mažinama administracija: liks apie 250 žmonių, dar 37 etatų ketinama atsisakyti nuo liepos, tačiau kurių tiksliai – dar svarstoma.

Ketvirtadaliu sumažinti išlaidas algoms tikimasi ir sutrumpinus darbo dieną iki 7 valandų. Politikai padidins ir mokesčius: brangiau kainuos leisti vaikus į būrelius, trečdaliu brangs mokestis už darželį, tėvai turės išlaikyti ir valgyklų darbuotojus, kurių darbas dabar apmokamas iš biudžeto.

„Brangs Dailės mokykla, Muzikos mokykla, vaikų užsiėmimai sporto mokyklose, būrelių lankymas, didės įmoka už vaiko vedimą į darželį ir taip pat maitinimasis mokykloje“, - sakė savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

Kitais metais darbo neteks ir dešimt sujungiamų mokyklų bei neformaliojo švietimo įstaigų vadovų. Įgyvendinus šį planą palnuojam kitų metų biudžete sutaupyti tik 18 mln. Lt.